Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικο παράθυρο από το παρελθόν...

Στ1(1996-1997)-4ο Δ.Σ. Περιστερίου
  
     Κι όμως... 
   Αυτό το παράθυρο του Στ1, είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είναι φωτογραφημένο από εμένα στα 11 μου, λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα του 1996! Ήταν τα πρώτα μας Χριστούγεννα στο καινούριο κτίριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου και είχαμε δασκάλα την πολυαγαπημένη κυρία Ελευθερία, με την οποία περάσαμε μια πραγματικά αξέχαστη χρονιά. Ό,τι και να πω θα είναι λίγο... Το μόνο που θα πω, είναι πως όλοι οι μαθητές του Στ1, του σχολικού έτους 96-97, θυμόμαστε αυτή τη χρονιά με πολλή πολλή αγάπη. 

      
    Η σύνθεση στο παράθυρο ήταν φτιαγμένη από εμάς, με τη βοήθεια πατρόν που μας είχε δώσει η δασκάλα μας. Τα κουκουναράκια τα είχαμε βάψει με σπρέι και τα αγγελάκια ήταν από διπλής όψης ασημόχαρτο. Δεν ξέρω αν είναι οι αναμνήσεις και η συγκίνηση που προκαλούν, αλλά το βρίσκω πολύ όμορφο. Αν είχα τάξη φέτος, θα προσπαθούσα να το φτιάξω με τους μαθητές μου, έτσι, τιμής ένεκεν. 
     
    Αφιερωμένο στους συμμαθητές μου και την ξεχωριστή δασκάλα μας με αγάπη. 

   Και οι παρακάτω φωτογραφίες από το προσωπικό μου και πάλι αρχείο, είναι αφιερωμένες σε όλους τους Περιστεριώτες μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που πήγαιναν στο παλιό κτίριο, που δεν υπάρχει πια...

     
4ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου-είσοδος από τον πεζόδρομο


4ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου-πίσω όψη και προαύλιο


Σχόλια

  1. Μία φωτογραφία κ αμέσως βρίσκεσαι 17 χρόνια πίσω! Τότε που τραβούσαμε φωτογραφίες από πιο χαμηλά, λόγω ύψους! Αμάν, βρε Γαλήνη, πρωί πρωί!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για σένα, εγώ από το ίδιο ύψος τραβάω φωτογραφίες ακόμα :D :D :D

      Διαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή βλέπω ότι σου αρέσουν οι κατασκευες (όπως και σε μένα) θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε ενα site με origami που αρέσουν στα παιδιά!!! Εχει απο πολύ απλά εως πολύ δύσκολα με πολύ κατατοπιστικές οπτικές οδηγίες!

    http://en.origami-club.com/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραίο και όντως οι οδηγίες του είναι πολύ κατατοπιστικές! Σ'ευχαριστώ! Όλο και κάτι θα φτιάξω από αυτά που έχει.

      Διαγραφή
  4. Ωραίο ταξίδι Γαλήνη μου... Σ' ευχαριστώ... Καλές γιορτές και καλή δύναμη για τη συνέχεια...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'στε καλά κ.Κώστα! Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρά! :-)

      Διαγραφή
  5. εχετε και αλλες φωτογραφιες απο το παλιο δημοτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάποιες ακόμα με τους συμμαθητές μου στο παλιό σχολείο. Έβαλα αυτές που έδειχναν μόνο το κτίριο.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.