10 Νοεμβρίου 2013

Το κουβαδάκι των κατασκευών!

    Επειδή ποτέ ο χώρος αποθήκευσης και οργάνωσης δεν είναι αρκετός, ανακυκλώνουμε κουβάδες από επαγγελματικές συσκευασίες σαλτσών, σνακ ή και μπογιές και τους μετατρέπουμε σε πρακτικούς, φορητούς αποθηκευτικούς χώρους, για τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τις χειροτεχνίες μας. Θέλετε να μεταφέρετε υλικά απ' το σπίτι στην τάξη για τις κατασκευές της επόμενης μέρας; Βάλτε τα μέσα στο κουβαδάκι σας και είστε έτοιμοι! Μπορείτε να μαζέψετε περισσότερα και να οργανώσετε τα υλικά των μαθητών σας (μπογιές, κόλλες, ψαλίδια, κλπ) 


Για να ομορφύνουμε ένα κουβά:

1.Πλένουμε καλά τον κουβά και τον αφήνουμε να στεγνώσει. 
2.Το καπάκι στο κέντρο έχει συνήθως ένα σημαδάκι. Βάζουμε εκεί τη μύτη του διαβήτη και τον ανοίγουμε μέχρι το σημείο που θέλουμε να καλύψουμε.
3. Σχεδιάζουμε, με το άνοιγμα του διαβήτη, έναν κύκλο στο πίσω μέρος του αυτοκόλλητου.
4. Κόβουμε τον κύκλο και αφού αφαιρέσουμε το χαρτί από το αυτοκόλλητο, το τοποθετούμε στο καπάκι.
5. Μετράμε με μία μεζούρα την περίμετρο στο πάνω μέρος του κουβά και το ύψος του.
6. Κόβουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι από το αυτοκόλλητο, με μήκος 4-5 εκ μεγαλύτερο από την περίμετρο που μετρήσαμε και ύψος 3 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος που μετρήσαμε.
7.  Κόβουμε το μεγάλο ορθογώνιο σε 5-6 μικρότερα για να τα εφαρμόσουμε πιο εύκολα. Συνήθως τέτοια κουβαδάκια στενεύουν προς τα κάτω, οπότε αν προσπαθήσουμε να κολλήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι, θα κάνει τσακίσεις.
8. Κολλάμε ένα-ένα τα κομμάτια που κόψαμε καλύπτοντας όλον τον κουβά.
9. Κόβουμε το αυτοκόλλητο που εξέχει από τον πάτο όπως στην εικόνα παρακάτω και κολλάμε.
10. Αν έχουμε λεπτό αυτοκόλλητο και παρότι καλύψαμε τον κουβά, εξακολουθεί να φαίνεται η ετικέτα του, τοποθετούμε άλλη μία στρώση.   
Καλή επιτυχία!


1 σχόλιο: