Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Δεκέμβριος, 2013

Πολλές ευχές για καλές γιορτές!

Και σε όλους εμάς τους αναπληρωτές που περιμένουμε ακόμα, υπομονή και δύναμη! 

Στολιδάκια και cupcakes τα φετινά μας κεράσματα!

    Τα στολιδάκια που έφτιαξα το Σάββατο επιτέλους στέγνωσαν (με τη βοήθεια της σόμπας μας, αλλά στέγνωσαν πάντως!). Θυμηθείτε πώς γίνονται στην ανάρτηση  Στολίδια από ζύμη κορν-φλάουρ και μαγειρικής σόδας . 

Στολίδια για το δέντρο από ζύμη κορν-φλάουρ και μαγειρικής σόδας! Απλά υπέροχα!

   Πόσες φορές έχω δει αυτά τα όμορφα άσπρα στολίδια σε ξένα σάιτ και μπλογκ!!! Διάβαζα για ζύμες αλατιού, σπιτικές πλαστελίνες ή ζύμες με κορν φλάουρ, ότι είναι πολύ εύκολο και κυρίως εντυπωσιαζόμουν από το αποτέλεσμα που έβλεπα! Έχω αποθηκεύσει στο Pinterest διάφορες ιδέες που γίνονται με αυτές τις ζύμες και ποτέ ως τώρα δεν είχα δοκιμάσει να φτιάξω κάτι.

Χριστουγεννιάτικες καρτούλες με πατρόν!

   Δε μπορούσα να αντισταθώ και να μη φτιάξω και αυτές τις αγαπημένες καρτούλες, που έμαθα να φτιάχνω από μικρή βλέποντας το Art attack. Γίνονται πολύ εύκολα με τη βοήθεια πατρόν που θα βρείτε πιο κάτω.

Αν θες την ιστορία καλύτερα να μάθεις, φτιάξε δυο στιχάκια, ξεκίνα να ριμάρεις... γιο!

         Άλλη μια διαφορετική και πρωτότυπη ιδέα του συναδέλφου Γιάννη Σταράκη , αυτή τη φορά για το μάθημα της Ιστορίας (δείτε και την ανάρτηση " Παραμυθένιο ταξίδι στους κόλπους και τα ακρωτήρια της Ελλάδας ").

Η στρογγυλή αλφαβήτα

      Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να κάτσω και να σχεδιάσω τις δικές μου καρτέλες για την αλφαβήτα. Επιτέλους τα κατάφερα και σας τις παρουσιάζω! Τα σχεδιάκια τα έχω δουλέψει κυριολεκτικά στο χέρι ένα προς ένα.

Χριστουγεννιάτικα δωρο-κουτάκια!

 Δέκα και σήμερα... Μένουν πλέον δέκα μέρες και μόνο δύο Σαββατοκύριακα, για να προετοιμάσουμε τα δωράκια που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά, πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Έχω ήδη αναρτήσει δύο ιδέες για κεράσματα που έχω φτιάξει τα προηγούμενα χρόνια.

Το πινακάκι των δεκαδικών αριθμών

    Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω το εποπτικό υλικό που χρησιμοποιώ στην τάξη και ιδιαίτερα για τα Μαθηματικά! Αυτό το πινακάκι είναι μια ακόμα ιδέα που πήρα στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, παρακολουθώντας τα Μαθηματικά της έκτης.

Χρωματιστό χρονολόγιο της Ιστορίας της Δ' Δημοτικού

    Σε συνέχεια της ανάρτησης το   Χρωματιστό χρονολόγιο της Ιστορίας της Ε' Δημοτικού , σας παρουσιάζω το αντίστοιχο χρονολόγιο, με τα σημαντικότερα γεγονότα των αρχαίων χρόνων αυτή τη φορά, για το μάθημα της Ιστορίας της Δ' Δημοτικού. Με τη βοήθεια του σχολικού εγχειριδίου και του  Χρονολόγιου  από το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, κατέληξα σε 24 καρτέλες με τα γεγονότα της αρχαίας ιστορίας.

Χριστουγεννιάτικο αγγελάκι από χαρτί περιτυλίγματος

  Από τη στιγμή που βρήκα τη φωτογραφία της ανάρτησης  χριστουγεννιάτικο παράθυρο από το παρελθόν , έψαχνα να βρω το πατρόν για τα αγγελάκια που είχαμε φτιάξει για να στολίσουμε τότε το παράθυρό μας. Τελικά βρήκα ένα  αγγελάκι από χάρτινο πιάτο  που φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο. Έκανα μια μικρή αλλαγή στο πατρόν και έφτιαξα τα αγγελάκια που βλέπετε. Επειδή δεν είχα διπλής όψης αλουμινόφυλλο, τα σχεδίασα σε χαρτί περιτυλίγματος, αλλά γίνεται με πολλά είδη χαρτιών και χαρτονιών.

3 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία

  Μια δραστηριότητα προσομοίωσης για μικρούς και μεγάλους, ώστε να εισάγουμε τη συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τρουφομπαλίτσες για τα Χριστούγεννα, αλλά διαφορετικά... Αυτά που θα χρειαστούμε είναι: μαντίλια (1 για κάθε ομάδα) κάλτσες (2 για κάθε ομάδα) γάντια μια χρήσης (1 ζευγάρι για κάθε ομάδα και εφεδρικά) διαφανή ποτήρια μιας χρήσης (5 για κάθε ομάδα) βούτυρο (δείτε τη συνταγή στο τέλος) κακάο (δείτε τη συνταγή στο τέλος) ζάχαρη άχνη (δείτε τη συνταγή στο τέλος) τετράγωνα μπισκότα (δείτε τη συνταγή στο τέλος) σοκολάτα τρούφα (δείτε τη συνταγή στο τέλος) θήκες για τρουφάκια (για όσα τρουφάκια φτιάξουμε) μπολ (1 μεγάλο για κάθε ομάδα) πλαστικά πιάτα μιας χρήσης (2 για κάθε ομάδα-1 για να απλώσουμε την τρούφα και 1 για να βάλουμε τα έτοιμα τρουφάκια) Είναι αρκετά, το ξέρω, αλλά μπορούμε να έχουμε ενημερώσει τα παιδιά από την προηγούμενη μέρα, για να φέρει το καθένα από κάτι.         Πριν ξεκ

Παραμυθένιο ταξίδι στους κόλπους και τα ακρωτήρια της Ελλάδας!

Ο δάσκαλός μου στα εργαστήρια και τις πρακτικές της διδακτικής των Φυσικών Επιστημών, στο Π.Τ.Δ.Ε. Αθηνών και συνάδελφος, Γιάννης Σταράκης, μας προτείνει έναν διαφορετικό και ευχάριστο τρόπο για να μιλήσουμε στο μάθημα της Γεωγραφίας της Ε' Δημοτικού, για τους κόλπους και τα ακρωτήρια της Ελλάδας, μέσα από δύο παραμύθια που έχει γράψει ο ίδιος. Είναι δοκιμασμένο με εντυπωσιακά αποτελέσματα και αρέσει πολύ στους μαθητές!