7 Φεβρουαρίου 2014

Χειροποίητα πομ-πομ από ριζόχαρτο!

    Ένας απλός τρόπος για να στολίσουμε την τάξη μας και να δώσουμε πολύ χρώμα για τις απόκριες, είναι να φτιάξουμε όμορφα, φουντωτά πομ-πομ! Υπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο, αλλά σίγουρα άλλη αξία έχει να είναι χειροποίητα. Και πραγματικά γίνονται εύκολα και πολύ γρήγορα! Εκτός από το να ομορφύνουμε την τάξη μας, μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά πώς μπορούν, μόνα τους, να στολίσουν το σπίτι τους, για τα μασκέ-πάρτι που θα κάνουν αυτές τις μέρες. 

   Για ένα πομ-πομ χρειαζόμαστε 8 με 10 φύλλα ριζόχαρτο. Θα το βρείτε σίγουρα στα είδη συσκευασίας, αλλά και σε βιβλιοπωλεία. Στο πακέτο που πήρα είχε 4 μεγάλα φύλλα, τα οποία δίπλωσα στη μέση για να έχω 8 μικρότερα ορθογώνια. Το μέγεθός του πομ-πομ εξαρτάται από το πόσο μεγάλα θα είναι τα ορθογώνια που θα κόψουμε.

1. Πιάνουμε τα φύλλα από τη μια άκρη (τη μικρή) και τα διπλώνουμε όλα μαζί, σχηματίζοντας ένα "ακορντεόν".
2. Στρογγυλεύουμε τις άκρες με το ψαλίδι.
3. Δένουμε ένα κομμάτι σπάγγου ακριβώς στη μέση του χαρτιού, φροντίζοντας ο κόμπος να είναι πάνω στη στενή πλευρά και όχι στη φαρδιά. 
4. Ανοίγουμε σαν βεντάλια τα φύλλα από τη μία μεριά και αρχίζουμε να τα ξεχωρίζουμε ένα ένα.  
Εδώ θέλει να προσέχουμε να μη μετατοπιστεί ο σπάγγος και ανοίξουν περισσότερο τα φύλλα από τη μία. Αν θέλετε σταθεροποιήστε το σπάγγο με ταινία, πριν αρχίσετε να ξεδιπλώνετε τα φύλλα.
5. Αφού τελειώσουμε με τα μισά, ανοίγουμε σαν βεντάλια και τα υπόλοιπα φύλλα και τα ανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
   Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι! Έτοιμο να το κρεμάσουμε στην τάξη, μπροστά από κάποιο παράθυρο ή στα σκοινιά που υπάρχουν στις περισσότερες τάξεις.
   Δοκιμάστε να τα φτιάξετε σε διάφορα χρώματα ή και ανάμικτα για εντυπωσιακή αποκριάτικη διακόσμηση! Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων σίγουρα μπορούν να τα φτιάξουν, σε ομάδες των δύο για να βοηθιούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου