10 Σεπτεμβρίου 2014

1 χρόνος "Ιδέες για δασκάλους"!!!


  Το καλοκαίρι του 2013, άρχισα να ανακαλύπτω τον κόσμο του Blogging, στο πλαίσιο των σεμιναρίων επιμόρφωσης Β' επιπέδου, στις Τ.Π.Ε., που παρακολουθούσε ο πατέρας μου!!! Εκείνος είχε ήδη δημιουργήσει το δικό του ιστολόγιο, αφιερωμένο στην Κρώμνη του Πόντου, και στους προγόνους μας που δεν επέστρεψαν ποτέ στα χώματα της πατρίδας τους. 


    Με τη δική του βοήθεια, λοιπόν, στην αρχή και με την παρότρυνση του Πάρη, αποφάσισα να δημιουργήσω μια σελίδα, στην οποία θα συγκέντρωνα το υλικό που είχα δημιουργήσει ως τότε, αλλά και αυτό που θα ανακάλυπτα στη συνέχεια. Συγκέντρωσα ό,τι καρτέλες, αφίσες και φυλλάδια είχα, τα φωτογράφισα και κάπως έτσι στις 8 Σεπτεμβρίου του 2013 έγινε η πρώτη ανάρτηση στις Ιδέες για δασκάλους! 

    Η σελίδα, όμως, δεν θα είχε τη σημερινή μορφή και οργάνωση, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και συμβουλές που μου χάρισαν, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, έμπειροι και επιτυχημένοι bloggers: ο Νίκος (Συμβουλές) και η Γωγώ (Νόστιμες συνταγές της Γωγώς). Μαζί επιμεληθήκαμε την εμφάνιση του ιστολογίου, με χειροποίητα σχέδια και γραφικά, καθώς και το στήσιμο της σελίδας, ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η πλοήγηση σε αυτήν.
  Ένα χρόνο μετά, με ανανεωμένη εμφάνιση πλέον, η σελίδα μας μετράει 112 δημοσιεύσεις, 279 μέλη, 17.351 φίλους της σελίδας στο Facebook και πολλά μηνύματα αγάπης!!! Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι:
 
    Ευχαριστούμε για την αγάπη με την οποία αγκαλιάσατε αυτό το εγχείρημα και για όλα αυτά τα μηνύματα, που μας δίνουν κίνητρο να συνεχίσουμε να ψάχνουμε και να μοιραζόμαστε ιδέες, που μπορούν να μας διευκολύνουν στη δουλειά μας και να ομορφύνουν την καθημερινότητά μας.

Οι αναρτήσεις που επισκεφτήκατε περισσότερο: 

15 σχόλια:

 1. Συγχαρητήρια Γαλήνη! Συγχαρητήρια που και μέσα από το δικό σου ιστολόγιο αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι εκπαιδευτικοί που νοιάζονται πραγματικά, που αφιερώνουν πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, που έχουν μεράκι, γνώση, φαντασία και δημιουργικότητα, που δεν περιορίζονται στο διδακτικό ή το εργασιακό τους ωράριο (είναι της μόδας τώρα τελευταία...), που προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα συνήθως τετριμμένα, βαρετά και παρωχημένα σεμινάρια των σχολικών συμβούλων. Συγχαρητήρια και πάλι! Τέτοιους δασκάλους θέλουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'' ευχαριστώ πολύ!! Στο χέρι όλων των δασκάλων που μπαίνουν σε τάξεις καθημερινά είναι να τα αλλάξουμε όλα!!

   Διαγραφή
 2. Είσαι εξαιρετική Γαλήνη...Συγχαρητήρια για ό,τι έχεις καταφέρει με πολλή δουλειά, μεράκι και χρόνο, πολύ χρόνο, προσωπικό...Εύχομαι να συνεχίσεις, γιατί μας έχεις γίνει "απαραίτητη"!! Φιλιά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ρούλα!! Καλή τοποθέτηση μας εύχομαι και σύντομα!

   Διαγραφή
 3. Έχοντας ένα τόσο δημιουργικό και εργατικό παιδί νιώθω κι εγώ λίγο σαν συνδημιουργός. Στη χαρά και στην περηφάνια μου πρόσθεσες και τη συγκίνηση με το σημερινό σου σχόλιο. Θα πρέπει να είναι περήφανος για σένα και κείνος ο Δάσκαλος πρόγονός σου από την Κρώμνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΓΑΛΗΝΗ ΓΕΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Φαντάζομαι είναι κουραστικό και απαιτητικό να συντηρείς ένα τόσο όμορφο μπλογκ, να ξέρεις όμως πόση χαρά μας δίνεις με αυτό το αποτέλεσμα , που ελπίζουμε να έχεις πάντα διάθεση να διδάσκεις, να κατασκευάζεις και να χαίρεσαι την εκπαιδευτική σου πορεία. Χρόνια καλά και πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χίλια συγχαρητήρια για το υλικό που προσφέρεις απλόχερα!!!!!!!!!!!!!!!!! Καλή σχολική χρονιά!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Να είσαι γερή παιδί μου και να έχεις πάντα τη ίδια διάθεση !!!!!Εύχομαι να πολλά χρόνια δημιουργίας στο ιστολόγιο σου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Νίκη!! :-) Καλή σχολική χρονιά!

   Διαγραφή
 8. Συγχαρητήρια για την υπέροχη και πρωτοποριακή δουλειά σου. Καλή δύναμη για τη συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή