8 Νοεμβρίου 2014

Διακόσμηση πόρτας: Πουλάκια στα σύρματα


   Μια απλή και πολύ γρήγορη ομαδική σύνθεση, με την οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε την πόρτα ή και άλλα σημεία της τάξης (τοίχο, παράθυρο, φελοπίνακα). Χρειαζόμαστε μόνο χαρτόνια σε διάφορα χρώματα και αυτοκόλλητη ταινία, κατά προτίμηση σε κάποιο χρώμα για να φαίνεται (όχι τη διαφανή).
 
Τα παιδιά με την βοήθεια του πατρόν, που θα βρείτε παρακάτω, σχεδιάζουν τα πουλάκια στα χαρτόνια και τα κόβουν. Αν ο καθένας κάνει από δύο είναι αρκετά για να γεμίσει η πόρτα. Κολλάμε κομμάτια της ταινίας στην πόρτα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και τοποθετούμε τα πουλιά πάνω τους σε διάφορα σημεία. Έτσι εύκολα και απλά, μέσα σε 1-2 διδακτικές ώρες είναι έτοιμη η πόρτα της τάξης! Στη φωτογραφία βλέπετε την πόρτα που έφτιαξαν οι μαθητές της Στ' του Πάρη με το δάσκαλό τους!
Την ιδέα πήραμε όταν είδαμε τα αυτοκόλλητα πουλάκια για παράθυρο στο coxandcox.co.uk.
Εδώ θα βρείτε το πατρόν για να φτιάξετε κι εσείς αυτή τη σύνθεση. 

4 σχόλια:

 1. Πολύ καλή ιδέα! Η υλοποίησή της, εκτός του ότι έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα, προυποθέτει και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που σας άρεσε! Όντως οι ομαδικές συνθέσεις διαφόρων ειδών, είναι ένας τρόπος να ωθήσουμε τα παιδιά στη συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και να ομορφύνουμε το χώρο μας. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! ;-)

   Διαγραφή
 2. Και αυτή η ιδέα είναι πολύ καλή αλλά γενικά και το blog είναι χρήσιμο και αξιόλογο. Καλή συνέχεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή