Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

Στεφανάκι από κορδέλες για την Πρωτομαγιά

       Ένα απλό και όμορφο στεφανάκι που μπορείτε να φτιάξετε στην τάξη ή και στο σπίτι, με κορδέλες που πολλοί μαζεύουμε από διάφορες συσκευασίες. Το συγκεκριμένο, το φτιάξαμε πέρυσι το Μάιο με τους μαθητές μου, με κορδέλες που έφερε ο καθένας από το σπίτι του. Το έλυσα και το ξαναέφτιαξα για να σας δείξω πόσο απλό είναι στην κατασκευή του.

Πασχαλινή λαμπάδα και ευχές!

   Αφού έμαθα να ράβω μικρές κουκουβάγιες από τσόχα (σας είχα δείξει μια στην ανάρτηση  χαρτοσακούλα κουκουβάγια ), αποφάσισα να φτιάξω με αυτή, τη λαμπάδα για το βαφτιστήρι μου. Σε μια απλή λαμπάδα έδεσα ένα κομμάτι δίχτυ συσκευασίας, μια φαρδιά κορδέλα σε φιόγκο και μικρά κορδελάκια στο ίδιο χρώμα. Από πάνω κόλλησα την κουκουβάγια με κόλλα σιλικόνης και έτοιμη η χειροποίητη λαμπαδίτσα μου!

Πασχαλινό κέρασμα & ανακύκλωση!

    Μια από τις πρώτες αναρτήσεις που έκανα το Σεπτέμβριο του 2013, ήταν η μολυβοθήκη από τενεκεδάκι. Κάθε χρόνο, φτιάχνω μολυβοθήκες για την τάξη μου, ανακυκλώνοντας άδειες συσκευασίες από σάλτσες, μέλι, καφέ κ.ά. Πέρυσι, έφτιαξα μερικές για πασχαλινά κεράσματα!!

Ανοιξιάτικος φελοπίνακας!

     Πριν δύο εβδομάδες, ξεκινήσαμε να στολίζουμε τον μεγάλο φελοπίνακα, που βρίσκεται στην αίθουσα του ολοήμερου. Αρχικά, τον έντυσα με τα πλαστικά τραπεζομάντιλα μιας χρήσης (δείτε την ανάρτηση "δώστε χρώμα στους φελοπίνακες της τάξης" ). Χρησιμοποίησα ένα γαλάζιο για τον ουρανό και ένα πράσινο για το γρασίδι.