Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2014

Ο κύκλος του νερού στο πιάτο!

    Ψάχνοντας στο διαδίκτυο ιδέες σχετικές με τον κύκλο του νερού, βρήκα στο life is better messy anyway  μια κατασκευή σε λευκό, χάρτινο πιάτο μιας χρήσης. Βασισμένη σε αυτή την ιδέα, σχημάτισα τον κύκλο του νερού σε ένα χάρτινο πιάτο με διάφορα υλικά, όπως γκοφρέ χαρτιά, βαμβάκι, πομ-πομ, σύρματα, και χαρτόνια. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές και να ζωγραφίσουμε κάποια μέρη του κύκλου. Τέλος σε χαρτονάκια, κομμένα σε σχήμα βέλους, εξηγούμε τη διαδικασία.

Πολύχρωμη αριθμογραμμή ως το 100

      Η αριθμογραμμή είναι χρήσιμο εργαλείο για τις μικρές τάξεις, αλλά και για το ολοήμερο τμήμα του σχολείου. Μπορούμε να τη φτιάξουμε πολύ εύκολα, εκτυπώνοντας το παρακάτω αρχείο σε λευκά ή χρωματιστά χαρτιά. Αν θέλουμε την κάνουμε μονόχρωμη, χρησιμοποιώντας φύλλα στο ίδιο χρώμα ή και λευκά. Αν εκτυπώσουμε κάθε σελίδα σε χαρτί διαφορετικού χρώματος, θα είναι πολύχρωμη και χωρισμένη σε δεκάδες αριθμών.

Κάρτα γλαστράκι για τη μαμά!

 Οι χειροποίητες κάρτες είναι η αδυναμία μου! Έχω φτιάξει πάρα πολλές για διάφορες περιστάσεις και εξακολουθώ και ψάχνω συνεχώς νέες ιδέες και σχέδια! Για τη γιορτή της μητέρας ξεχώρισα μια καρτούλα σε σχήμα γλάστρας με λουλούδια!