9 Μαρτίου 2015

Καροτοκουτάκια για το Πάσχα!

  Τρία χαριτωμένα κουτάκια σε σχήμα καρότου, τέλεια για τα πασχαλινά κεράσματα στο σχολείο ή και σε πάρτυ στο σπίτι! Συγκεντρώστε τα υλικά (χαρτόνια, κορδέλες, ριζόχαρτο, ψαλίδι και κόλλα) και πάμε να δούμε πώς γίνεται το καθένα από αυτά. 

Για το πρώτο σχέδιο:
1. Εκτυπώνουμε το πατρόν και το αντιγράφουμε στο χαρτόνι
2. Κάνουμε τις τσακίσεις πάνω στις γραμμές.
3. Κλείνουμε με λίγη κόλλα.
4. Κόβουμε τις εγκοπές στο πάνω μέρος και περνάμε τη μέσα μέσα στην άλλη για να κλείνει το κουτάκι.
5. Σηκώνουμε τα δύο "πεταλάκια" και κάνουμε 2 τρύπες στο καθένα για να περάσουμε από μέσα την κορδέλα.
6. Περνάμε και δένουμε την κορδέλα σε φιόγκο.
7. Αν θέλουμε περνάμε από τις ίδιες τρύπες ένα σύρμα πίπας σε πράσινο χρώμα και τυλίγουμε τις άκρες του σε ένα μολύβι για να πάρει το σχήμα στη φωτογραφία.
Το δεύτερο κουτάκι είναι ένας απλός κώνος. Τον κλείνουμε με κόλλα, ταινία ή και με συρραπτικό πιο εύκολα. Βάζουμε τις λιχουδιές που χωράνε στον κώνο σε ένα ριζόχαρτο και το κλείνουμε σαν πουγκάκι με μια κορδέλα. Τοποθετούμε το πουγκάκι μέσα στον κώνο και είναι έτοιμο!
Για το τρίτο καροτοκουτάκι χρειαζόμαστε ένα τετράγωνο χαρτόνι. Αυτό που χρησιμοποίησα εγώ είναι 12x12εκ. Συρράπτουμε τις άκρες μεταξύ τους και έχουμε ένα κύλινδρο. Πατάμε την μια άκρη του και συρράπτουμε.  Το γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε και πάμε για το κλείσιμο. Κόβουμε ένα πράσινο χαρτονάκι σε λωρίδες αφήνοντας μια βάση 1-2εκ και τις τσακίζουμε για να μοιάζουν με φυλλαράκια. Βάζουμε τη βάση που αφήσαμε μέσα στην ελεύθερη άκρη του κυλίνδρου, πατάμε και συρράπτουμε.  (Προσοχή! Το ένα κλείσιμο είναι "οριζόντιο" και το άλλο "κάθετο"!)
Αν θέλουμε κρύβουμε το συρματάκι με ένα στολιδάκι ή μια μικρή καρτούλα.

Το πατρόν για το πρώτο σχέδιο και τον κώνο.

Για πολλά κομμάτια πιο εύκολα είναι τα δύο τελευταία κουτάκια που γίνονται πιο γρήγορα και δε θέλουν κόλλα. Και το πρώτο όμως είναι χαριτωμένο! Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και καλές δημιουργίες!4 σχόλια:

 1. άλλη μια ωραία ιδέα, μπράβο Γαλήνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ρωτήσω, οι κώνοι γίνονται μικροί; Ή πρέπει να τους μεγαλώσουμε λίγο; Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, είναι για μικρά δωροκουτάκια το πατρόν. Για μεγαλύτερα από αυτά μπορείς να μεγεθύνεις το πατρόν ή να το σχεδιάσεις ακριβώς στη διάσταση που σε βολεύει με τη βοήθεια του διαβήτη ή ενός πιάτου.

   Διαγραφή