29 Μαρτίου 2015

Πασχαλινή κάρτα λαγουδάκι!


  Βρήκα στο doeyandowlette.com μια χαριτωμένη και απλή πασχαλινή ιδέα για καρτούλα και αποφάσισα να τη δοκιμάσω! Επειδή είχα κάποια κομμάτια από χαρτόνια με σχεδιάκια και πουά, χρησιμοποίησα αυτά και όχι την αυτοκόλλητη ταινία όπως λένε οι οδηγίες. Αλλά και με την ταινία το αποτέλεσμα είναι πολύ-πολύ όμορφο. Θα το δείτε και μόνοι σας αν επισκεφτείτε τη σελίδα στον παραπάνω σύνδεσμο. 

  Για την βάση της κάρτας χρησιμοποίησα καφέ χαρτί του μέτρου που έκοψα σε κομμάτια διαστάσεων 25εκ επί 17εκ. και στη συνέχεια δίπλωσα στη μέση. Το συγκεκριμένο χαρτί του μέτρου ήταν αρκετά χοντρό και στέκεται. Αν δε βρείτε τέτοιο μπορείτε να βάλετε απλό χαρτόνι σε άλλα χρώματα. Σχεδίασα τα λαγουδάκια στην πίσω όψη κάθε χρωματιστού χαρτονιού και τα έκοψα. Με απλή υγρή κόλλα τα κόλλησα μπροστά στην κάρτα. 
 Τελευταία πινελιά η φουντωτή ουρίτσα! Έπλασα μικρή ποσότητα βαμβακιού σε μπαλάκι και το κόλλησα και αυτό με υγρή κόλλα πάνω σε κάθε λαγουδάκι! Έτοιμες οι καρτούλες, απλά, γρήγορα και εύκολα!!! Θα στείλουμε λαγουδάκια για πασχαλινές ευχές φέτος!!!


Το σχέδιο είναι ένα απλό περίγραμμα αλλά αν δυσκολεύεστε να το φτιάξετε μπορείτε να το βρείτε εδώ.ΥΓ. Οι καρτούλες που φτιάξαμε στην τάξη το Πάσχα του 2016. Κάποια παιδιά έφτιαξαν δύο λαγουδάκια, ένα με την μπροστινή όψη και ένα με την πίσω και τα κόλλησαν στις δύο εξωτερικές πλευρές της κάρτας! 

Δείτε επίσης την πασχαλινή καρτούλα ακορντεόν.

6 σχόλια:

 1. Μου αρέσει πολύ αυτή η κάρτα. Αύριο θα την φτιάξουν τα νήπιά μου. Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαι σίγουρη πως έγιναν υπέροχες!!! Καλή συνέχεια!!!

   Διαγραφή
 2. Πολύ όμορφες δημιουργίες! Εκτός από τα λαγουδάκια, θα μπορούσαν να κατασκευαστούν και κοτοπουλάκια ή αρνάκια. Επίσης, θα μπορούσαν τα λαγουδάκια να κολληθούν πάνω σε χάρτινες σακούλες, οι οποίες να χρησιμοποιηθούν σαν δώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως!! Καταπληκτική ιδέα! Του χρόνου να 'μαστε καλά θα το δοκιμάσω!!

   Διαγραφή
 3. ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ!! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή