8 Ιουνίου 2015

Δωροκουτάκια οριγκάμι!


Αυτά τα όμορφα κουτάκια είναι φτιαγμένα από απλό χαρτί, χωρίς κόλλα και σε ελάχιστα λεπτά! Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε διάφορα μεγέθη χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα ή μικρότερα χαρτιά και είναι μια τέλεια ιδέα για συσκευασία δώρων! Πάμε να δούμε πώς γίνονται:


Παίρνουμε ένα φύλλο Α4 λευκό, χρωματιστό ή με σχέδια, το διπλώνουμε και το κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι και ένα μικρότερο ορθογώνιο που δε θα το χρειαστούμε. Αν έχουμε τετράγωνα χαρτιά παραλείπουμε αυτό το βήμα.
Διπλώνουμε το τετράγωνο διαγώνια για να σχηματιστεί ένα X και να βρούμε το κέντρο του χαρτιού. Μετά φέρνουμε τις γωνίες του χαρτιού στο κέντρο και τσακίζουμε. Όπως είναι τώρα παίρνουμε τη μια πλευρά του τετραγώνου που σχηματίστηκε και την διπλώνουμε έτσι ώστε να φτάσει στη μέση του τετραγώνου. Κάνουμε το ίδιο και στην απέναντι πλευρά. 

Τώρα κάνουμε το ίδιο με τις δύο μικρές πλευρές. Πατάμε καλά τις τσακίσεις και ξεδιπλώνουμε και πάλι το χαρτί μας. Φέρνουμε μόνο τις δύο πλαϊνές γωνίες στο κέντρο και σηκώνουμε λίγο τις πλευρές όπως στη φωτογραφία. Το επόμενο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε προσεκτικά για να σχηματιστεί το κουτάκι. 

 Παίρνουμε την πάνω γωνία και σπρώχνουμε με τα δάχτυλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο τριγωνάκια. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει με αυτό: 

Επαναλαμβάνουμε και με την τελευταία γωνία που απέμεινε και το κουτάκι μας είναι πανέτοιμο! 
Για να είναι πιο σταθερό μπορούμε να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο ή απλή κολλητική ταινία στο κέντρο.

Για το κάτω μέρος του κουτιού φτιάχνουμε άλλο ένα κουτάκι, με τη διαφορά ότι στο αρχικό τετράγωνο χαρτί θα κόψουμε 3 χιλιοστά από κάθε πλευρά για να είναι λίγο μικρότερο και να μπαίνει μέσα στο πάνω μέρος. 

 Άπειροι συνδυασμοί για να κάνετε τα δωροκουτάκια σας όπως αρέσουν σε εσάς! Γεμίστε τα και χαρίστε τα με αγάπη! :-) 
Η ιδέα είναι από τη σελίδα We are scout.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου