24 Δεκεμβρίου 2016

Σφραγιδομπισκοτάκια για τα Χριστούγεννα!

   Για τα φετινά μας κεράσματα στο σχολείο, επέλεξα να ψήσω μπισκοτάκια που τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Δοκίμασα τη συνταγή της Αθηνάς, που βρήκα στο Χριστουγεννιάτικο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού "C2-Crafting & Cooking" και βγήκαν υπέροχα! Τραγανά αλλά όχι σκληρά και πεντανόστιμα! Επειδή χρειαζόμουν αρκετά κομμάτια, διπλασίασα τα υλικά που έδινε η συνταγή και βγήκαν σαράντα έξι τεμάχια, σχετικά μεγάλα.  

 Ακολούθησα τις οδηγίες εκτέλεσης ακριβώς και άπλωσα τη ζύμη με τον πλάστη. Για να φτιάξω τα σχέδια χρησιμοποίησα σφραγίδες για μπισκότα με χριστουγεννιάτικη παράσταση. Πρώτα σφράγιζα τη ζύμη και μετά με τη βοήθεια ενός ποτηριού έκοβα τα στρογγυλά μπισκότα. Δοκίμασα να κόψω πρώτα και να σφραγίσω έπειτα, αλλά μου χαλούσε το σχήμα του μπισκότου κι έτσι προτίμησα τον άλλο τρόπο. Τα ετοίμαζα λίγα λίγα και τα έψηνα στους 180 βαθμούς, στον αέρα, όπως έλεγε η συνταγή, αλλά για 3-4 λεπτά παραπάνω γιατί ήταν πιο χοντρά. 


  Όταν κρύωσαν καλά, τα έβαλα σε διαφανή σακουλάκια που βρήκα σε κατάστημα με υλικά συσκευασίας. Τα έκλεισα με κόκκινες κορδελίτσες και κόλλησα σε κάθε σακουλάκι από ένα αυτοκόλλητο. Απλά, λιτά κι ωραία! Εκτός από κέρασμα στο σχολείο, μπορούμε να τα φτιάξουμε για τους καλεσμένους μας  στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! 

Ό,τι και να κάνετε, να περάσετε όμορφα αυτά τα Χριστούγεννα!!! Υγεία, Αγάπη και Χαρά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου