13 Δεκεμβρίου 2017

Η ιστορία της Γέννησης

  Αυτή την εβδομάδα, επεξεργαστήκαμε ορισμένα κεφάλαια από τη θεματική ενότητα των Χριστουγέννων, στον Φάκελο Θρησκευτικών της Γ΄Δημοτικού. Αφού διαβάσαμε τα κείμενα που δίνονται στο βιβλίο, φτιάξαμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού με έτοιμες ζωγραφιές που βρήκαμε στο TpT και χρωματίσαμε.

Από το αρχείο επέλεξα μόνο τις εικόνες που αντιστοιχούσαν στα γεγονότα που είχαμε δει στο βιβλίο και τις έκοψα. Μοίρασα στα παιδιά από μία παράσταση. Καθένα από τα παιδιά, έπαιρνε τη ζωγραφιά, έβρισκε σε ποιο γεγονός αναφερόταν και την παρουσίαζε στους συμμαθητές του.

Αφού χρωμάτισαν τις ζωγραφιές τους, τις έκοψαν γύρω γύρω και τις κόλλησαν σε χρωματιστές κόλλες χαρτιού. Έπειτα, έγραψαν μια σύντομη λεζάντα που περιέγραφε τη σκηνή με απλά λόγια. Αφού τελείωσαν όλα, προσπαθήσαμε να βάλουμε τις εικόνες στη σωστή σειρά για να αφηγηθούμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού. 
Τοποθετήσαμε τις εργασίες μας στο τζάμι της πόρτας της τάξης μας για να μπορούν μαθητές και από άλλες τάξεις να διαβάσουν την ιστορία των Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου