11 Φεβρουαρίου 2017

Καθοδηγούμενη ζωγραφική: Κλόουν

    Το τριώδιο έχει ανοίξει και βάζουμε σιγά σιγά τα αποκριάτικά μας! Αφού μάθαμε να σχεδιάζουμε τον Άη-Βασίλη, έναν χιονάνθρωπο και τον Ρούντολφ, επιχειρήσαμε να φτιάξουμε κι έναν πολύχρωμο και χαρούμενο κλόουν. Τα παιδιά, αν και πρωτάκια, έχουν πλέον εξοικειωθεί με τη μέθοδο των οδηγιών και σχεδιάζουν με άνεση ακολουθώντας τες.

   Αφού ολοκληρώσουν το σχέδιό τους με το μολύβι, το περνούν από πάνω με μαύρο ή γενικά σκουρόχρωμο μαρκαδόρο και στη συνέχεια ξεκινούν να χρωματίζουν. Αυτή τη φορά, δοκιμάσαμε να γεμίσουμε και το φόντο μας με χρώμα, χωρίς να αφήνουμε κενά. Μας πήρε κάτι παραπάνω από δύο διδακτικές ώρες αλλά τα καταφέραμε περίφημα! Τα έργα μας έγιναν τόσο όμορφα που, αν και δεν το συνηθίζω γενικά, τα πλαστικοποίησα για να μην μας χαλάσουν.  Και για όσους θελήσουν να το δοκιμάσουν, παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα βήματα που ακολουθήσαμε για να σχεδιάσουμε τον κλόουν. Σε κάθε βήμα που δείχνουμε στον πίνακα, εξηγούμε και προφορικά ποιο κομμάτι φτιάχνουμε και πώς. Για παράδειγμα, στο πρώτο βήμα, τους είπα ότι θα ξεκινήσουμε από το καπέλο και θα κάνουμε μισό κύκλο ή μια καμπύλη γραμμή, που είδαμε στα Μαθηματικά.

Καλές αποκριάτικες δημιουργίες!

2 σχόλια:

  1. Η πρώτη δημοτικού με την χρωματική της γκάμα "βάζει τα γυαλιά" σε πολλούς ζωγράφους, η χαρά του χρώματος, μπράβο στη δασκάλα τους την κυρία Γαλήνη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ εμείς της Πρώτης κι εγώ προσωπικά! Να είσαι καλά!

      Διαγραφή