20 Ιανουαρίου 2015

Χειροποίητα σημειωματάρια!

   Πανεύκολα, γρήγορα και με δύο διαφορετικούς τρόπους, φτιάχνουμε όμορφα, χρωματιστά μικρά σημειωματάρια (μέγεθος Α5).   Εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε ως ημερολόγια και θα φυλάσσουμε εκεί την πιο όμορφη στιγμή κάθε ημέρας (δείτε και το βάζο των αναμνήσεων). Τα υλικά που χρειαζόμαστε για την κατασκευή τους είναι λευκά χαρτιά, χαρτόνι για το εξώφυλλο, σπάγκο και απλό διατρητικό χαρτιού. 
   Βάζουμε όσα φύλλα θέλουμε να έχει το τετράδιο που θα φτιάξουμε. Στο λαχανί που φαίνεται παρακάτω έβαλα τρία Α4. Κόβουμε το χαρτόνι στο ίδιο μέγεθος με τα χαρτιά αφήνοντας ένα περιθώριο μισό με ένα εκατοστό ανάλογα με το πάχος του τετραδίου, ώστε να μην εξέχουν τα λευκά χαρτιά. Τα διπλώνουμε όλα μαζί στη μέση. Πάνω στην τσάκιση ανοίγουμε τις τρύπες με το διατρητικό και περνάμε τον σπάγκο. Το δέσιμο με το φιογκάκι μπορούμε να το κάνουμε είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά του τετραδίου.
   Ο δεύτερος τρόπος είναι ακόμα πιο απλός. Κόβουμε όσα φύλλα Α4 θέλουμε στη μέση. Κόβουμε και το χαρτόνι στο ίδιο μέγεθος (δεν είναι απαραίτητο το περιθώριο εδώ). Κάνουμε τις τρύπες σε όλα τα χαρτιά προσέχοντας να γίνουν στο ίδιο σημείο (σε περίπτωση που δεν χωράνε όλα με τη μία στο διατρητικό). Περνάμε τον σπάγκο και δένουμε σε φιογκάκι. 


Όποιος θέλει μπορεί να σχεδιάσει το δικό του εξώφυλλο σε λευκό ή χρωματιστό χαρτόνι για να έχει το ημερολόγιό του ακόμα πιο προσωπικό ύφος! Φτιάξτε τα και γεμίστε τα με όμορφες στιγμές! :-) Κι όταν γεμίσουν πια, εύκολα κάνουμε καινούρια! ;-)

2 σχόλια:

  1. Πανεύκολο tutorial και τόσο όμορφο notebook,, τα χειροποίητα είναι και τα καλύτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν πολύ τα χειροποίητα Ίρις!! Έχουν άλλη αξία όπως και να το κάνουμε!! Χαίρομαι που άρεσαν και σε σένα τα σημειωματάρια και το tutorial!!

      Διαγραφή