Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπρελοκάκια κουκουβάγιες!

Τα κουτάκια συσκευασίας θα δείτε πώς φτιάχνονται πατώντας εδώ

Πάει κι αυτή η χρονιά!!! Ετοιμαζόμαστε για ακόμα έναν αποχαιρετισμό! Μέσα στο Σαββατοκύριακο ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε τα αναμνηστικά δωράκια για τα παιδιά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα δωράκια είναι χειροποίητα. Συνήθως έφτιαχνα κατασκευές από χαρτόνι για γλυκίσματα και μικροδωράκια. Φέτος που εξοικειώθηκα περισσότερο με τη ραπτομηχανή μου είπα να κάνω κάτι με ύφασμα. 


Είχα αγοράσει ένα πολύ ωραίο ύφασμα με πολλές, πολύχρωμες κουκουβάγιες από το κέντρο της Αθήνας και αφού είχα φτιάξει διάφορα πραγματάκια, περίσσεψε ένα κομμάτι. Από αυτό το κομμάτι έκοψα τις κουκουβάγιες μία μία για να φτιάξω τα μπρελόκ. Για την πίσω όψη χρησιμοποίησα χρωματιστά υφάσματα με πουά και αστεράκια σε φωτεινά χρώματα, που βρήκα στο Ραφτάδικο της Αναστασίας.
Έβαλα λοιπόν τα δύο κομματάκια ύφασμα με τις καλές όψεις να κοιτούν "έξω". Κρατώντας τα δύο υφάσματα μαζί, έκοψα πάνω από τα αυτάκια της κουκουβάγιας αφήνοντας μισό εκατοστό περιθώριο. Ξεκίνησα να τα ράβω περιμετρικά λίγο πιο έξω από το σχέδιο χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες στα κλαδάκια και τα λουλούδια.
Όταν έφτασα πάνω στα αυτάκια, έβαλα ένα κομμάτι κορδέλα διπλωμένο ανάμεσα στα υφάσματα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και μετά συνέχισα να ράβω. Δεν το έκανα όλο γύρω γύρω. Άφησα ένα άνοιγμα περίπου δύο εκατοστών για να μπορέσω να το γεμίσω μετά.  
 Έβαλα σιγά σιγά το γέμισμα στην κουκουβάγια. Για να φτάσει το γέμισμα σε πιο λεπτά σημεία, το έσπρωχνα ελαφρά με ένα μολύβι. Δεν έβαλα πολύ για να μη φουσκώσει και δε φαίνεται καλά το σχέδιο, αλλά και για να μπορώ να το δουλέψω μετά στη ραπτομηχανή.
Έκλεισα το άνοιγμα που είχα αφήσει και πέρασα άλλη μία φορά γύρω γύρω όλο το σχέδιο για να είμαι σίγουρη ότι δε μου ανοίξει πουθενά. (Τα επόμενα τα πέρασα δύο φορές πριν τα γεμίσω για περισσότερη ευκολία)
 Τέλος, πέρασα το κρικάκι του μπρελόκ από την κορδέλα. Αυτό ήταν!! Έτοιμο το μπρελοκάκι! Αν χρησιμοποιείτε τη ραπτομηχανή και έχετε υφάσματα με παρόμοια σχεδιάκια (πουλάκια, αυτοκινητάκια, καρδούλες κλπ) μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τέτοια μπρελοκάκια. Είναι ωραία δωράκια και για παιδικά πάρτυ! 


Αν δεν έχετε υφάσματα με παρόμοια σχέδια μπορείτε να δείτε τις όμορφες καρδούλες που έφτιαξε η Αθηνά από το Craftaholic  με πατρόν, που μπορούν να γίνουν μπρελόκ με τον ίδιο τρόπο! Στην ανάρτηση της Αθηνάς, θα βρείτε πολύ βοηθητικές οδηγίες.


Αυτά είναι τα χειροποίητα δωράκια μας για φέτος!! Πολύχρωμες κουκουβάγιες από τη μία, όμορφα αστεράκια και πουά από την άλλη.


Και του χρόνου να 'μαστε καλά για ακόμα πιο πολλά!!!

 Τα κουτάκια συσκευασίας θα δείτε πώς φτιάχνονται πατώντας εδώ

Σχόλια

  1. Καλημέρα, χάρηκα πολύ που βρήκα το ιστολόγιο σου! καταπληκτικά τα δωράκια και είμαι σίγουρη οτι τα παιδια θα χάρηκαν πολύ! εγώ πάντως θα χαιρόμουν να λάβω τέτοιο δώρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να' σαι καλά Μάχη!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!! Ακόμα δεν τα έχω δώσει στα παιδιά.. Περιμένω την τελευταία μέρα του αποχαιρετισμού!! Άσε που μου μένουν ακόμα κάποια να ράψω ;-) Ελπίζω να τους αρέσουν!!

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφά!!! Κάποια παιδάκια θα ενθουσιαστούν!
    Ελένη από Craftwithmom

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Ελένη!!! Κι εγώ πιστεύω θα τους αρέσουν! Είναι πολύχρωμα, χρηστικά και πάνω απ' όλα φτιαγμένα με αγάπη!!

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Κάθυ!!! Μου βγήκε πολύ ωραίο αυτό το υφασματάκι τελικά!! Δείχνει όμορφα και στα καλαθάκια και τις κασετίνες που έφτιαξα με αυτό!

      Διαγραφή
  4. Γαλήνη μου είναι υπεροχα,γεια στα χέρια σου! Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ο καιρός πέρασε... ποτέ δεν είναι αργά έτσι δεν είναι; Σ' ευχαριστώ πολύ Έλενα!!! Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σου εύχομαι!!

      Διαγραφή
  5. Γαλήνη, κάνεις υπέροχη δουλειά! Τα μπρελοκάκια μου έκλεψαν την καρδιά. Σ'ευχαριστώ για την αναφορά στο tutorial μου.
    Καλές διακοπές!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Αθηνά!! Κι εσύ φτιάχνεις υπέροχα πράγματα και μ' αρέσει που ψάχνεις συνέχεια κάτι καινούριο!!! Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις!!!

      Διαγραφή
  6. Πολύ εντυπωσιακά τα μπρελοκάκια συνάδελφε!!Συγχαρητήρια!!Μήπως έχεις να προτείνεις κάποια μαγαζιά που γνωρίζεις για να αγοράζουμε τα υφάσματα κάπως πιο φτηνά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ιωάννα!! Για υφάσματα κοιτάω στο κέντρο της Αθήνας όποτε περνάω. Δεν έχω να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο. Πάω σε όποια έχουν σχέδια που να μου αρέσουν. Χρωματιστά και χαρούμενα υφασματάκια έχει και το raftadiko.gr σε περίπτωση που δεν είσαι κοντά σε καταστήματα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.