Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωροκουτάκια οριγκάμι!


Αυτά τα όμορφα κουτάκια είναι φτιαγμένα από απλό χαρτί, χωρίς κόλλα και σε ελάχιστα λεπτά! Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε διάφορα μεγέθη χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα ή μικρότερα χαρτιά και είναι μια τέλεια ιδέα για συσκευασία δώρων! Πάμε να δούμε πώς γίνονται:


Παίρνουμε ένα φύλλο Α4 λευκό, χρωματιστό ή με σχέδια, το διπλώνουμε και το κόβουμε όπως φαίνεται στην εικόνα έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι και ένα μικρότερο ορθογώνιο που δε θα το χρειαστούμε. Αν έχουμε τετράγωνα χαρτιά παραλείπουμε αυτό το βήμα.
Διπλώνουμε το τετράγωνο διαγώνια για να σχηματιστεί ένα X και να βρούμε το κέντρο του χαρτιού. Μετά φέρνουμε τις γωνίες του χαρτιού στο κέντρο και τσακίζουμε. Όπως είναι τώρα παίρνουμε τη μια πλευρά του τετραγώνου που σχηματίστηκε και την διπλώνουμε έτσι ώστε να φτάσει στη μέση του τετραγώνου. Κάνουμε το ίδιο και στην απέναντι πλευρά. 

Τώρα κάνουμε το ίδιο με τις δύο μικρές πλευρές. Πατάμε καλά τις τσακίσεις και ξεδιπλώνουμε και πάλι το χαρτί μας. Φέρνουμε μόνο τις δύο πλαϊνές γωνίες στο κέντρο και σηκώνουμε λίγο τις πλευρές όπως στη φωτογραφία. Το επόμενο είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε προσεκτικά για να σχηματιστεί το κουτάκι. 

 Παίρνουμε την πάνω γωνία και σπρώχνουμε με τα δάχτυλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο τριγωνάκια. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να μοιάζει με αυτό: 

Επαναλαμβάνουμε και με την τελευταία γωνία που απέμεινε και το κουτάκι μας είναι πανέτοιμο! 
Για να είναι πιο σταθερό μπορούμε να βάλουμε ένα αυτοκόλλητο ή απλή κολλητική ταινία στο κέντρο.

Για το κάτω μέρος του κουτιού φτιάχνουμε άλλο ένα κουτάκι, με τη διαφορά ότι στο αρχικό τετράγωνο χαρτί θα κόψουμε 3 χιλιοστά από κάθε πλευρά για να είναι λίγο μικρότερο και να μπαίνει μέσα στο πάνω μέρος. 

 Άπειροι συνδυασμοί για να κάνετε τα δωροκουτάκια σας όπως αρέσουν σε εσάς! Γεμίστε τα και χαρίστε τα με αγάπη! :-) 
Η ιδέα είναι από τη σελίδα We are scout.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.