12 Δεκεμβρίου 2017

Καραμελοκορνίζα για τον πίνακα της τάξης!

Για να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα έχουμε ήδη στολίσει την τάξη μας με δεντράκι, φωτάκια, χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κατασκευές στα παράθυρα και τους τοίχους. Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τον ασπροπίνακά μας παραπονεμένο... Τον ντύσαμε κι αυτόν με μια γλυκιά καραμελοκορνίζα! Λίγα φύλλα από λευκά, κόκκινα και πράσινα χαρτιά και το απλό σελοτέιπ είναι τα υλικά που χρειαζόμαστε για να την ετοιμάσουμε πολύ πολύ εύκολα και γρήγορα.


Κόβουμε κύκλους από όλα τα χρώματα. Με ένα μεγάλο περφορατέρ αυτό είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά μπορούμε να τους κόψουμε με τη βοήθεια των παιδιών στην τάξη με το απλό μας ψαλιδάκι. Ο αριθμός εξαρτάται από το μέγεθος του πίνακα που έχουμε στην τάξη μας. Ξεκινάμε φτιάχνοντας μερικά και αν δούμε στην πορεία ότι χρειαζόμαστε κι άλλα τα ετοιμάζουμε εκείνη την ώρα. Τα ενώνουμε με μικρά κομμάτια σελοτέιπ.

Αν θέλουμε, φτιάχνουμε ρολάκια χαρτοταινίας και τα τοποθετούμε σε διάφορα σημεία για να είναι πιο σταθερή η κατασκευή μας. Στο σημείο που είναι η υποδοχή για τους μαρκαδόρους και το σφουγγάρι μπορούμε να αφήσουμε κενό και να συνεχίζουμε από εκεί και πέρα.
Στερεώνουμε σε διάφορα σημεία με επιπλέον κομμάτια σελοτέιπ και είναι έτοιμη η καραμελοκορνίζα που θα πλαισιώνει τον πίνακά μας για την περίοδο των γιορτών! Επειδή ακριβώς θα μείνει για λίγο καιρό στην τάξη μας δεν πλαστικοποίησα τα χαρτιά για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία.


Με τα δισκάκια που περίσσεψαν, φτιάξαμε ζαχαρωτά καραμελένια μπαστουνάκια για τα παράθυρά μας! Ετοιμάζουμε σιγά σιγά το σκηνικό στην τάξη μας, που θα μεταμορφωθεί σε εργαστήριο ζαχαροπλαστικής την τελευταία μέρα πριν τις διακοπές για τα Χριστούγεννα! 


1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα!Που θα μπορούσα να βρω το πατρόν για το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και το μπισκότο δίπλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή