29 Νοεμβρίου 2015

Κάρτες για τα Χριστούγεννα!


Μπορεί φέτος να μην προλαβαίνω να κάνω αναρτήσεις, αλλά τις χριστουγεννιάτικες καρτούλες μου ήδη ξεκίνησα να τις φτιάχνω! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα στείλω ευχές για τις γιορτές με χειροποίητες κάρτες! Βρήκα δύο απλές ιδέες στο διαδίκτυο και τις δοκίμασα αμέσως. Τις αρχικές ιδέες θα τις βρείτε εδώ κι εδώ.


  Για την πρώτη κάρτα χρησιμοποίησα εκρού, λευκό και κόκκινο χαρτόνι, κόλλα, μαρκαδοράκια και ξυλομπογιές. Έφτιαξα τη βάση της κάρτας από εκρού χαρτόνι σε μέγεθος μισού χαρτιού Α4. Έκοψα τρία κομμάτια (δυο λευκά και ένα κόκκινο) χαρτόνι με πλάτος όσο η πρόσοψη της κάρτας. Κόλλησα το κόκκινο στο πάνω μέρος. Έσκισα με το χέρι τα λευκά χαρτονάκια για να φτιάξω τη γούνα του σκούφου και τα γένια του Άη-Βασίλη. Αφού τα κόλλησα κι αυτά, του σχεδίασα με τα μαρκαδοράκια μάτια, μύτη και στόμα και ρόδισα τα μαγουλάκια του με ξυλομπογιά. Αυτή λέω να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε και στην τάξη με τα παιδιά. 
 Για την κάρτα με τα ελατάκια θα χρειαστούμε λίγο χρόνο παραπάνω, αλλά και αυτή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην κατασκευή της. Η βάση είναι φτιαγμένη από λευκό χαρτόνι (μισό Α4 κι αυτή). Πάνω στην πρόσοψη κόλλησα ένα κομμάτι χαρτί συσκευασίας δεμάτων. Οι νιφάδες είναι από λευκό διορθωτικό (αν έχετε χρόνο μπορείτε να τις κάνετε με τέμπερα πιτσιλώντας το χαρτί με το πινελάκι). Για έλατα έκοψα τρία τρίγωνα από διαφορετικά χριστουγεννιάτικα χαρτιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι χρώμα και ό,τι σχέδιο έχουμε. Αν έχετε πράσινα σε διάφορες αποχρώσεις ακόμα καλύτερα. Τώρα σ' αυτό το σημείο εγώ έραψα τα δεντράκια πάνω στην κάρτα, αλλά μπορούμε απλά να τα κολλήσουμε. Ελάχιστα θα διαφέρει ούτως ή άλλως. Τελειώνουμε με τα αστεράκια στην κορυφή.
 Αυτά για φέτος! Και του χρόνου να είμαστε καλά και να φτιάξουμε ακόμα περισσότερα!!! Περισσότερες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κάρτες θα βρείτε σε παλιότερες αναρτήσεις της σελίδας: 
2 σχόλια: