25 Οκτωβρίου 2020

Το ντόμινο του πολλαπλασιασμού


Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν την προπαίδεια πιο ευχάριστα. Το ντόμινο είναι ένα από τα παιχνίδια που προσφέρονται για ατομική ή ομαδική εξάσκηση στην προπαίδεια. Τα ντόμινο της προπαίδειας για κάθε αριθμό ξεχωριστά, από το 1 έως το 10, θα τα βρείτε εδώ

Για να κάνουμε επανάληψη ή εξάσκηση σε διάφορα γινόμενα (κυρίως αυτά που δυσκολεύουν τα παιδιά), ετοιμάσαμε το ντόμινο του πολλαπλασιασμού. Εκτυπώνουμε το αρχείο (δείτε στο τέλος της ανάρτησης) σε χρωματιστά χαρτόνια Α4. Κόβουμε τα καρτελάκια και ανακατεύουμε. Βρίσκουμε την καρτέλα που γράφει "αρχίζω εδώ" και υπολογίζουμε το πρώτο γινόμενο. Ψάχνουμε την καρτέλα που γράφει το αποτέλεσμα που υπολογίσαμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο στο επόμενο γινόμενο, μέχρι να τοποθετήσουμε όλα τα καρτελάκια σε μια σειρά.


Το αρχείο αποτελείται από μία μόνο σελίδα. Εκτυπώνουμε όσα αντίτυπα χρειαζόμαστε ανάλογα με των αριθμό των μαθητριών και μαθητών μας, έτσι ώστε να έχουν το δικό τους ντόμινο για εξάσκηση στο σχολείο και στο σπίτι.


Εμείς εκτυπώσαμε το αρχείο σε χαρτόνια διαφόρων χρωμάτων, τα τοποθετήσαμε σε διάφανα σακουλάκια και πάνω κολλήσαμε αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οδηγίες. 


Κατεβάστε και εκτυπώστε το ντόμινο του πολλαπλασιασμού.


2 σχόλια: