8 Δεκεμβρίου 2022

Ημερολόγιο Αντίστροφης μέτρησης για τις διακοπές των Χριστουγέννων από την Κατερίνα Δαράκου


Μια πολύ όμορφη ιδέα για ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης από την Κατερίνα Δαράκου, συνάδελφο και μία από τις δύο υπέροχες δασκάλες που έχει το πρωτάκι μας! Το ημερολόγιο είναι ένα δεντράκι με αριθμημένους φακέλους που κρύβουν γλυκές εκπλήξεις για τα παιδιά. Η Κατερίνα έφτιαξε τόσους φακέλους όσα είναι και τα παιδιά της τάξης (18). 


Οι φάκελοι είναι έτοιμοι και ζωγραφισμένοι στο χέρι με γιορτινά σχέδια. Μέσα μπορούμε να βάλουμε ένα σοκολατάκι ή άλλο γλύκισμα ή κάποιο μικρό δωράκι. Κλείνουμε με αυτοκόλλητο. Το περίγραμμα του δέντρου είναι φτιαγμένο από χοντρό σπάγκο. Στον χοντρό σπάγκο δένουμε με κόμπους πιο λεπτά σκοινάκια σαν κλαδιά και κρεμάμε τους φακέλους με μανταλάκια. Για να σταθεί στον πίνακα χρησιμοποιούμε διάφανη κολλητική ταινία ή καρφάκια.

 

Οι δασκάλες μας ξεκίνησαν την αντίστροφη μέτρηση δεκαοχτώ ημέρες πριν το κλείσιμο του σχολείου. Καθημερινά, στο τέλος της ημέρας, επιλέγουν ένα παιδί που, ως επιβράβευση για τη συμπεριφορά του στη διάρκεια της ημέρας, παίρνει το σακουλάκι για δώρο.  Με αυτόν τον τρόπο, μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, που θα ξεκινήσουν οι διακοπές των Χριστουγέννων, όλα τα παιδιά θα έχουν ανοίξει από έναν φάκελο

Μαρία και Κατερίνα, Κατερίνα και Μαρία, ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα και για όσα κάνετε για τα μικρά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου