23 Φεβρουαρίου 2023

Η αλατιέρα της προπαίδειας από το Teaching Therapy

'
H αλατιέρα, το γνωστό παιχνίδι από τα παλιά, έγινε ένα ακόμα παιχνίδι για εξάσκηση στην προπαίδεια. Η Χριστίνα από το Teaching Therapy έχει φτιάξει ένα αρχείο για την προπαίδεια των αριθμών από το 1 ως το 10. Εμείς εκτυπώσαμε τη σελίδα 9 με την προπαίδεια του 8 που μας δυσκόλεψε λιγάκι και διπλώσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει η Χριστίνα. 


Εκτύπωσα σε πράσινο χαρτί αντίτυπα για όλα τα παιδιά και τα δίπλωσα για να τους τα δώσω έτοιμα για παιχνίδι. Αρχικά, περνούσα από κάθε παιδί και του ζητούσα να μου πει έναν αριθμό από το 1 ως το 10. Ανοιγόκλεινα την αλατιέρα όσες φορές χρειαζόταν σύμφωνα με τον αριθμό που μου είχε πει. Μετά το παιδί διάλεγε ένα γινόμενο και έπρεπε να πει την απάντηση. Σηκώναμε το τριγωνάκι για να επιβεβαιώσουμε ότι είχε δώσει τη σωστή απάντηση. Του έδινα την αλατιέρα και συνέχιζε το παιχνίδι με τον/την διπλανό/ή του.
Πήρε ο καθένας τη δική του αλατιέρα για να συνεχίσουν το παιχνίδι στο διάλειμμα και στο σπίτι. Το αρχείο θα το βρείτε στη σελίδα του Teaching Therapy.

1 σχόλιο: