9 Νοεμβρίου 2014

Ώρα για παιχνίδι: Φάκελοι δραστηριοτήτων


   Ευχαριστούμε το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Ιστολογίων για την ευκαιρία να συμμετέχουμε κι εμείς στην πρώτη ομαδική δράση του: "Ώρα για παιχνίδι", καθώς και για τη χαρά που μας έδωσε ο σχεδιασμός του λογότυπου. Ήδη ετοιμάσαμε δύο από τους φακέλους δραστηριοτήτων, που θα στείλουμε στα Παιδικά Χωριά SOS την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη του 2014. Διαλέξαμε παιχνίδια για εξάσκηση στην αρίθμηση ως το δέκα (μετρώντας με την κάμπια) και στην πρόσθεση και την αφαίρεση μεταξύ μικρών αριθμών (τέτρις με την πρόσθεση ή την αφαίρεση).

  Ο πρώτος φάκελος περιέχει έντεκα καρτέλες με τους αριθμούς 0-10, τις οδηγίες και τα πομ-πομ που χρειάζονται. Σε κάθε καρτέλα η κάμπια έχει χρωματισμένα όσα μέρη αναγράφονται αριθμητικά και ολογράφως. Τα παιδιά βάζουν το πομ-πομ στο αντίστοιχο χρώμα στο σώμα της κάμπιας (το κίτρινο στο κίτρινο κ.ο.κ.), μετρούν τα πομ-πομ, αναγνωρίζουν τον αριθμό και την ονομασία του.  (5-6 ετών)

  Στο δεύτερο φάκελο βάλαμε το υλικό για το Τέτρις με την πρόσθεση και την αφαίρεση, τις οδηγίες και δύο ζευγάρια ζάρια που φτιάξαμε από ξύλινους κύβους. Σε κάθε ζευγάρι υπάρχει ένα πράσινο και ένα μοβ ζάρι. Και τα δύο ζάρια έχουν μικρούς και μεγάλους αριθμούς για να γίνονται αρκετοί συνδυασμοί στις πράξεις. Το υλικό και αναλυτικότερες οδηγίες θα βρείτε στην ανάρτηση Τέτρις με την πρόσθεση και την αφαίρεση.

  Σύντομα θα ετοιμάσουμε και θα σας δείξουμε και τα υπόλοιπα. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση, μπορούν να ετοιμάσουν παρόμοιους φακέλους με εκπαιδευτικά παιχνίδια με διάφορα θέματα (χρώματα, αριθμοί, γράμματα, προπαίδεια, σχήματα, λεπτή κινητικότητα κλπ) για τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS. 
Δήλωση συμμετοχής στο e-mail: diktioekpedeftikon@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε την παρακάτω εικόνα με το λογότυπο.
Ιδέες για κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού θα βρείτε στο φάκελο της Βανέσσας (Χαρούμενο Δημοτικό) στο pinterest.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου