25 Απριλίου 2015

Πιάσε το όνειρο! Είναι στο χέρι σου!


   Με τα παιδιά της Τάξης Υποδοχής ολοκληρώσαμε ακόμα μια κατασκευή που συνδυάζεται με την παραγωγή γραπτού λόγου. Μετά τις ευχές για το νέο έτος και το δέντρο της αγάπης, συζητήσαμε για το μέλλον και τα όνειρα που κάνουμε γι' αυτό και τα καταγράψαμε σε χεράκια από χαρτόνι.
 
   Τα χεράκια τα έφτιαξαν τα παιδιά, σχεδιάζοντας το περίγραμμα ενός χεριού τους σε χαρτόνι. Αφού το έκοψαν, έγραψαν πάνω τα σχέδια και τα όνειρά τους για το μέλλον και όσοι ήθελαν έκαναν και κάποια σχεδιάκια για να στολίσουν την κατασκευή τους. Όταν συγκέντρωσα όλα τα χεράκια, έντυσα ένα φελοπίνακα  και με τη βοήθεια των παιδιών τα κολλήσαμε με χαρτοταινία. Έπειτα έγραψα με μαρκαδόρο τη φράση "Πιάσε το όνειρο! Είναι στο χέρι σου!" και άφησα τα παιδιά να στολίσουν το φελοπίνακα με καρδιές και αστέρια!

 Τα όνειρά μας δίπλα στους ήλιους που είχαμε φτιάξει παλιότερα στολίζουν ένα διάδρομο του σχολείου μας.


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την όμορφη δουλειά σας! Ηθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια ιδέα για το πως μπορούν τα παιδιά να θυμούνται τα γράμματα της αλφαβήτου. Διδάσκω ξένη γλώσσα και ψάχνω κάποια χειροτεχνία όπως για παράδειγμα αυτή της προπαίδειας που μπορούν τα παιδιά να την έχουν πάντα μαζί τους και να ανατρέχουν εκεί όταν ξεχνάνε κάποιο γράμμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Αν βάλεις στο google τη φράση alphabet printable flash cards θα σου βγάλει αρκετά αποτελέσματα. Μπορείς να τα εκτυπώσεις να τα πλαστικοποιήσεις και να τα περάσεις από κρικάκι όπως το μπρελόκ της προπαίδειας. Θα βρεις σίγουρα κάτι που θα σου αρέσει!

      Διαγραφή