22 Μαΐου 2015

Καρτελάκια για εκδρομές


   Τώρα τελευταία όλο και περισσότερα σχολεία φτιάχνουν τα καρτελάκια των εκδρομών. Σ' αυτά γράφουν το όνομα του σχολείου και του παιδιού και πολλές φορές κάποια στοιχεία επικοινωνίας των εκπαιδευτικών-συνοδών ή του σχολείου. Είναι όντως πρακτικά, ειδικά όταν επισκεπτόμαστε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά από 2-3 ή και περισσότερα σχολεία. 
  Θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε όσους από εμάς αναλαμβάνουμε υπηρεσία στα μέσα της χρονιάς και τυχαίνει να συνοδεύουμε εκδρομή λίγες μέρες μετά, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε όλα τα παιδιά του σχολείου. ;-)
Ετοιμάσαμε λοιπόν κι εμείς τα δικά μας με τη χορηγία ενός μπαμπά, που μας έφερε τα κορδόνια και τις πλαστικές θήκες. Αν θέλετε να τα φτιάξετε και για το δικό σας σχολείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία που θα βρείτε παρακάτω. Συμπληρώνετε το αρχείο με τα ονόματα, το εκτυπώνετε και κόβετε τα ταμπελάκια. Αν δεν έχετε τα κορδόνια και τις θήκες, μπορείτε να πλαστικοποιήσετε τα ταμπελάκια, να τα τρυπήσετε με τον διακορευτή και να τα περάσετε σε μακριές κορδελίτσες. Ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος για να τα φυλάσσουμε μέχρι την εκδρομή είναι να τα κρεμάσουμε, χωρισμένα ανά τάξη σε έναν καλόγηρο ή μια κρεμάστρα στο γραφείο.  


Παρακάτω, πατώντας τις εικόνες, θα βρείτε δύο αρχεία. Το ένα αρχείο είναι σε μορφή .doc με ενσωματωμένα πλαίσια κειμένου για να μπορείτε να διαμορφώσετε τα καρτελάκια και να τροποποιήσετε την ονομασία του σχολείου, το ονοματεπώνυμο κάθε παιδιού, τις γραμματοσειρές και να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες αν θέλετε. Το άλλο αρχείο έχει κενά καρτελάκια τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε και να συμπληρώσετε στο χέρι.

Το αρχείο με τα πλαίσια κειμένου (το όνομα είναι τυχαίο)
Κενά καρτελάκια
Τις γραμματοσειρές που φαίνονται στις εικόνες, θα τις βρείτε στο aka-acid.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου