2 Μαΐου 2015

Κάρτα βιβλιαράκι για τη μαμά!Φέτος για τη γιορτή της μαμάς ετοιμάζουμε βιβλιαράκια-καρτούλες! Την ιδέα την πήραμε από εδώ. Στο έντυπο υπάρχουν κάποιες φράσεις σχετικά με τη μαμά που θα συμπληρώσουν τα παιδιά γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή και τα δύο μαζί!

Το βιβλιαράκι φτιάχνεται από ένα φύλλο χαρτί Α4. Αφού εκτυπώσουμε το αρχείο, διπλώνουμε το χαρτί στη μέση κι έπειτα πάλι στη μέση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, διπλώνουμε κατά μήκος στα δύο κι έτσι το φύλλο μας έχει όλες τις τσακίσεις που χρειαζόμαστε και είναι χωρισμένο σε οκτώ σελιδούλες. 
Ξαναδιπλώνουμε στη μέση όπως στην αρχή και κόβουμε με το ψαλίδι την τσάκιση πάνω από το εξώφυλλο (Η μαμά μου γιορτάζει). 
Τώρα μένει να διπλώσουμε το φύλλο έτσι ώστε να σχηματιστεί το βιβλιαράκι. Διπλώνουμε κατά μήκος και μετά η αρίθμηση στις σελίδες βοηθάει να το κλείσουμε.

Εμείς ξεκινήσαμε ήδη στην τάξη υποδοχής να το ετοιμάζουμε και θα το ολοκληρώσουμε την επόμενη εβδομάδα για να είναι έτοιμο την Κυριακή που θα το χαρίσουν τα παιδιά στις μανούλες τους. 

Μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε το αρχείο για το βιβλιαράκι εδώ

11 σχόλια:

 1. Είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα και μάλιστα με "πολιτική" ιστορία.
  http://14irakliou.blogspot.gr/2015/03/1-zines.html
  Λέγεται Zine, από το magazine

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι πως δεν το γνώριζα πριν αλλά όντως έχει ενδιαφέρον η ιστορία των zines! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! :-)

   Διαγραφή
 2. Βραβειάκι εισαγώμενο με πολύ αγάπη!
  http://pythagoreionip.blogspot.gr/2015/05/blog-post_74.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Hello from Spain: I just discovered your blog and I really like the variety of issues that you that you write about education. At this point I am very interested these reflections so I created a blog dedicated young people and their use of new technologies. I invite you to visit: http://cativodixital.blogspot.com.es/ If you want we kept in touch. I already made me a follower of your blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hola Marta!! Muchas gracias por tu mensaje y por hacerte follower de mi blog! Me voy a visitar tu pagina pronto!! Chao!

   Διαγραφή
 4. πολύ ωραία ιδέα!!! συγχαρητήρια και πάλι!ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα τι γλυκό. τόσο μικρό τόσο απλό μα λέει τόσα πολλά...... (Ευαγγελία)
  τέλεια ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή