Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάρτα βιβλιαράκι για τη μαμά!Φέτος για τη γιορτή της μαμάς ετοιμάζουμε βιβλιαράκια-καρτούλες! Την ιδέα την πήραμε από εδώ. Στο έντυπο υπάρχουν κάποιες φράσεις σχετικά με τη μαμά που θα συμπληρώσουν τα παιδιά γράφοντας, ζωγραφίζοντας ή και τα δύο μαζί!

Το βιβλιαράκι φτιάχνεται από ένα φύλλο χαρτί Α4. Αφού εκτυπώσουμε το αρχείο, διπλώνουμε το χαρτί στη μέση κι έπειτα πάλι στη μέση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Στη συνέχεια, διπλώνουμε κατά μήκος στα δύο κι έτσι το φύλλο μας έχει όλες τις τσακίσεις που χρειαζόμαστε και είναι χωρισμένο σε οκτώ σελιδούλες. 
Ξαναδιπλώνουμε στη μέση όπως στην αρχή και κόβουμε με το ψαλίδι την τσάκιση πάνω από το εξώφυλλο (Η μαμά μου γιορτάζει). 
Τώρα μένει να διπλώσουμε το φύλλο έτσι ώστε να σχηματιστεί το βιβλιαράκι. Διπλώνουμε κατά μήκος και μετά η αρίθμηση στις σελίδες βοηθάει να το κλείσουμε.

Εμείς ξεκινήσαμε ήδη στην τάξη υποδοχής να το ετοιμάζουμε και θα το ολοκληρώσουμε την επόμενη εβδομάδα για να είναι έτοιμο την Κυριακή που θα το χαρίσουν τα παιδιά στις μανούλες τους. 

Μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε το αρχείο για το βιβλιαράκι εδώ

Σχόλια

 1. Είναι πραγματικά πολύ ωραία ιδέα και μάλιστα με "πολιτική" ιστορία.
  http://14irakliou.blogspot.gr/2015/03/1-zines.html
  Λέγεται Zine, από το magazine

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η αλήθεια είναι πως δεν το γνώριζα πριν αλλά όντως έχει ενδιαφέρον η ιστορία των zines! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία! :-)

   Διαγραφή
 2. Βραβειάκι εισαγώμενο με πολύ αγάπη!
  http://pythagoreionip.blogspot.gr/2015/05/blog-post_74.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Hello from Spain: I just discovered your blog and I really like the variety of issues that you that you write about education. At this point I am very interested these reflections so I created a blog dedicated young people and their use of new technologies. I invite you to visit: http://cativodixital.blogspot.com.es/ If you want we kept in touch. I already made me a follower of your blog.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Hola Marta!! Muchas gracias por tu mensaje y por hacerte follower de mi blog! Me voy a visitar tu pagina pronto!! Chao!

   Διαγραφή
 4. πολύ ωραία ιδέα!!! συγχαρητήρια και πάλι!ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μα τι γλυκό. τόσο μικρό τόσο απλό μα λέει τόσα πολλά...... (Ευαγγελία)
  τέλεια ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.