23 Οκτωβρίου 2016

Αφίσες με τα σημεία στίξης


  Πριν λίγο καιρό σας παρουσιάσαμε τις Teaching Therapy καρτέλες με την αλφαβήτα και τους αριθμούς από το 0 έως το 10. Στο ίδιο μοτίβο έχουμε φτιάξει και τις αφίσες με τα σημεία στίξης. Όπως και στους αριθμούς, έτσι κι εδώ, έχουμε σχεδιάσει τα σημεία στίξης σαν φιγουρίτσες με κίνηση και έκφραση, που προσπαθήσαμε να έχει σχέση με το ρόλο και τη λειτουργία του καθενός. Για παράδειγμα, το κόμμα, σταματά για να πάρει μια ανάσα και να συνεχίσει, το ερωτηματικό αναρρωτιέται, η άνω και κάτω τελεία μας παρουσιάζει κάτι κλπ.

  Στην αφίσα, κάθε φιγούρα-σημείο στίξης συστήνει τον εαυτό του και τον τρόπο που λειτουργεί σε μία πρόταση, όπως αυτός περιγράφεται στο βιβλίο Γραμματικής της Ε' και Στ' Δημοτικού, χωρίς τα παραδείγματα. Στην Γ' τάξη, παρουσιάζαμε και κολλούσαμε τις αφίσες, όποτε συναντούσαμε στο βιβλίο της Γλώσσας τη θεωρία για κάποιο ή κάποια από τα σημεία στίξης και σιγά σιγά μαζεύτηκαν τα περισσότερα. Μπορούμε βέβαια, αν μας βολεύει καλύτερα, να τις αναρτήσουμε όλες μαζί από την αρχή της χρονιάς και όποτε χρειάζεται να αναφερόμαστε σε αυτές ή και να τις εκτυπώσουμε σε μικρότερο μέγεθος και να τις δέσουμε σε βιβλιαράκι για τα παιδιά. 
Το αρχείο περιλαμβάνει τις αφίσες σε έγχρωμη και ασπρόμαυρη εκδοχή για οικονομικότερη εκτύπωση και θα το βρείτε στο Teaching Therapy.  
2 σχόλια: