15 Οκτωβρίου 2016

Μαθαίνουμε τους νομούς της Ελλάδας με μαντινάδες και άλλα ποιήματα


  Και για τη φετινή χρονιά, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στη σελίδα μας, πρωτότυπες ιδέες που έχει εμπνευστεί και εφαρμόζει εδώ και χρόνια στη διδασκαλία του, ο συνάδελφος Γιάννης Σταράκης. Αυτή τη φορά, μοιράζεται μαζί μας και με όλους μια τεχνική για να μάθουν τα παιδιά της Δ' και Ε' τάξης τους νομούς της Ελλάδας, καθώς και τη θέση τους στο αντίστοιχο γεωγραφικό διαμέρισμα, μέσα από μαντινάδες και άλλα ποιηματάκια.
  Έχει ετοιμάσει, λοιπόν, τέσσερα αρχεία στο καθένα από τα οποία υπάρχουν δυο ή τρία γεωγραφικά διαμερίσματα, οι νομοί τους και ένα βέλος διαδρομή. Με βάση αυτή τη διαδρομή, ο Γιάννης έχει γράψει μια ιστοριούλα σε στιχάκια στα οποία εμφανίζονται τα ονόματα των νομών (ή τμήματά τους). Μαθαίνοντας το κάθε ποιηματάκι και ακολουθώντας το βελάκι, τα παιδιά θυμούνται τα ονόματα των νομών και τη θέση τους στο χάρτη του γεωγραφικού διαμερίσματος.

 Μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους:

Ήπειρος-Θεσσαλία-Νησιά Ιονίου
Νησιά Αιγαίου-Κρήτη
Θράκη-Μακεδονία
Στερεά Ελλάδα- Πελοπόννησος

Στο κάτω μέρος αυτής της ανάρτησης, πατώντας στην ετικέτα με το όνομα του Γιάννη Σταράκη, θα βρείτε περσσότερες ιδέες που μας έχει προτείνει μέχρι τώρα. 

1 σχόλιο: