9 Οκτωβρίου 2019

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]

  Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

  Εκτυπώνουμε το αρχείο σε λευκά ή χρωματιστά χαρτιά Α4. Προσέχουμε πόσες φορές υπάρχει ο κανόνας στο πρωτότυπο και αναπαράγουμε σε αντίτυπα ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και των μαθητριών μας. Μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά να κόψουν και να κολλήσουν μόνα τους τα χαρτάκια στο τετράδιο. Εμείς τα έχουμε ήδη κομμένα και τους τα δίνουμε να τα κολλήσουν. Δείτε στις φωτογραφίες σελίδες από τα τετράδιά τους.


Πατήστε στις εικόνες για να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε το πρώτο και δέυτερο τεύχος του διαδραστικού τετραδίου. Το πρώτο τεύχος έχει ολοκληρωθεί. Το δεύτερο θα το ενημερώνουμε κατά διαστήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου