30 Αυγούστου 2014

Τετράδιο πρώτης γραφής για τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης

Μόλις κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στον εκδοτικό χώρο, κατόπιν πολύμηνης επεξεργασίας και σχεδιασμού, το Τετράδιο Πρώτης Γραφής για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Μειονοτικών Σχολείων της Θράκης! Αποτελεί ένα πρωτότυπο και λειτουργικό βοήθημα που συμβαδίζει με τους μαθησιακούς στόχους των βιβλίων της Γλώσσας Α΄ δημοτικού που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων».
Βασίζεται απόλυτα στην ύλη και τη δομή των βιβλίων: Οι πατημασιές – Πού είναι ο Φασαρίας; – Πάμε στην αγορά – Καλό ταξίδι!
Ακολουθεί πιστά τη σειρά με την οποία παρουσιάζεται το κάθε γράμμα και αξιοποιεί το βασικό λεξιλόγιο που περιέχεται στα βιβλία αυτά.
Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται σχεδιάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο τετράδιο, προκειμένου να απεικονίζει τα γράμματα ακριβώς σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται για τον τρόπο γραφής τους με το μολύβι.
Με το Τετράδιο Πρώτης Γραφής τα παιδιά των Μειονοτικών Σχολείων:
 •      αναγνωρίζουν το νέο γράμμα
 •      μαθαίνουν τη φωνή του κάθε γράμματος
 •      μαθαίνουν τη γραφή των κεφαλαίων και των πεζών γραμμάτων της αλφαβήτας
 •      γράφουν σε οργανωμένο χώρο τριών γραμμών, ώστε να μάθουν για το κάθε γράμμα μέχρι πού   εκτείνεται στο  ύψος του και ποιο είναι το όριό του στη γραμμή
 •      κατανοούν τη διαφορά μεγέθους μεταξύ κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων
 •      αναπτύσσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και τον συντονισμό ματιού-χεριού
 •      συνδυάζουν γράμματα με πρότυπες λέξεις που αντιστοιχούν σε αυτά
 •      γράφουν τις πρότυπες λέξεις που συναντώνται στα σχολικά βιβλία
 •      ανακαλύπτουν το νόημα των λέξεων με τη βοήθεια των εικόνων
 •      χρωματίζουν το υπό επεξεργασία γράμμα
 •       συμβουλεύονται την προτεινόμενη φορά γραφής του κάθε γράμματος για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες
 •      συνδυάζουν γράμματα, γράφουν συλλαβές και λέξεις
 •      εξοικειώνονται με τις διαφορετικές γραμματοσειρές
 •      χρωματίζουν εικόνες που αρχίζουν από το αντίστοιχο γράμμα ή το περιέχουν και τις ταυτίζουν με αυτό
 •      εξασκούνται στη γραφή τους ονόματός τους
Επίσης, περιλαμβάνει ένθετο με τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα που βρίσκονται στην ύλη της Γλώσσας Β’ δημοτικού των Μειονοτικών Σχολείων: Μια μέρα στο δάσος – Ο Θωμάς φεύγει.
Τη συγγραφή και την επιμέλεια του Τετραδίου ανέλαβε η δασκάλα και νηπιαγωγός Χριστίνα Κανάρια που αξιοποίησε τη γνώση και την εμπειρία της όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεται στα Μειονοτικά Σχολεία της Θράκης. Με τη συγκεκριμένη πρόταση, η οποία συνιστά το αποτέλεσμα διαρκούς μελέτης και προετοιμασίας, επιθυμεί να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στον εκδοτικό χώρο σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά βοηθήματα που απευθύνονται στους μαθητές των Μειονοτικών Σχολείων.

Οι εικόνες είναι πρωτότυπες δημιουργίες της δασκάλας Γαλήνης Γκαλά. Φτιάχτηκαν αποκλειστικά για να συμπεριληφθούν στο παρόν εγχειρίδιο και ξεχωρίζουν για το παιχνιδιάρικο ύφος τους. Κερδίζουν από την πρώτη στιγμή τα παιδιά, καθώς δίνουν μια χαρούμενη νότα στις σελίδες του Τετραδίου!
Μπορείτε να το παραγγείλετε είτε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα είτε στέλνοντας e-mail στο info@teachingtherapy.com

Δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο.

6 σχόλια:

 1. Πώς μπορούμε να το παραγγείλουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γεια σου Μαρία! Μπορείς να κάνεις την παραγγελία, στέλνοντας e-mail στο info@teachingtherapy.com

   Διαγραφή
 2. Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο...Παρακολουθώ το blog σου ανελλιπώς και οι ιδέες σου είναι καταπληκτικές και διασκεδαστικές..Αν κ δε δουλεύω σε κάποιο σχολείο ως δασκάλα, παίρνω ιδέες γιατί ξέρω ότι κάποια θα μου χρειαστούν και ως δασκάλα αλλά και ως μαμά...Σε ευχαριστώ πραγματικά για τις ιδέες σου, γιατί πάντα μου φτιάχνεις τη διάθεση!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι πολύ που σου φτιάχνει τη διάθεση η δουλειά μου!! Εύχομαι σύντομα να έχεις την ευκαιρία να τα δοκιμάσεις στην πράξη!

   Διαγραφή