7 Δεκεμβρίου 2018

Διακόσμηση παράθυρου για τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα!


 Όταν έρχεται ο Δεκέμβρης, η τάξη μας πάντα φοράει τα χειμωνιάτικα και τα γιορτινά της! Στολίζουμε το δεντράκι μας, αλλά και κάθε γωνιά της αίθουσας με ζωγραφιές, χειροτεχνίες και κατασκευές των παιδιών. Από τις πόρτες και τους τοίχους μέχρι και τα παράθυρα!!! Η διακόσμηση στα παράθυρα είναι η ιδιαίτερη αδυναμία της κυρίας... γι' αυτό πάντα προσθέτει και τη μεγάλη πινελιά της!

Ξεκινάμε "στρώνοντας" το χιόνι στη βάση του παράθυρου για να μπούμε σε χειμωνιάτικη διάθεση! Κόβουμε λευκά χαρτιά στη μέση, κυματιστά, τα ενώνουμε μεταξύ τους με απλή κολλητική ταινία και τα τοποθετούμε στα τζάμια με μικρά κομμάτια της ίδιας ταινίας. Πάνω στη χιονισμένη μας βάση τοποθετούμε τις κατασκευές μας. Μπορούμε να φτιάξουμε χιονάνθρωπο, τον Άη Βασίλη, πιγκουίνους, μπισκοτάνθρωπο, ξωτικά και καλικατζαράκια, σοκολατένια σπιτάκια και ό,τι άλλο εμπνευστούμε από τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα.

  Για να μην πέφτουν οι κατασκευές από το βάρος και την υγρασία που ξεκολλάει τις ταινίες από τα παράθυρα, ό,τι κάνουμε το κάνουμε με απλό λευκό ή χρωματιστό χαρτί και χαρτί του μέτρου. Δεν χρησιμοποιώ καθόλου χαρτόνι! Για τα μεγαλύτερα σχέδια, όπως είναι ο χιονάνθρωπος, ενώνω λευκά χαρτιά Α4 με χαρτοταινία ή κολλητική ταινία στο πίσω μέρος. Είναι κάπως χρονοβόρο αλλά αντέχει περισσότερο καιρό στο παράθυρο.  
Χριστούγεννα 2017
Και μια μικρή γεύση από τις δημιουργίες για το φετινό μας παράθυρο (Σχ. έτος 2018-2019), που θα είναι έτοιμο σε λίγες μέρες!


Το παράθυρο της τάξης μας ολοκληρωμένο-Σχ. έτος 2018-2019

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω πατρόν για τις φιγούρες.

πατρόν-ξωτικού

πατρόν-Άη Βασίλη

πατρόν-Ρούντολφ

πατρόν-φωλιά πουλιών


4 σχόλια:

  1. Όλα όμορφα!!! Για όσους δεν το έχουμε με τα καλλιτεχνικά, θα μπορούσαμε να βρούμε κάπου τα πατρόν;
    ευχαριστούμε για όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για το πολύ ενδιαφέρον υλικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή