20 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο δέντρο-μινιατούρα από κουκουνάρι


  Δίνουμε μια νέα ζωή στα πεσμένα και ξερά κουκουναράκια και τα μετατρέπουμε σε όμορφα και στολισμένα Χριστουγεννιάτικα δεντράκια! Ιδέα για δωράκι στα παιδιά ή για τα Χριστουγεννιάτικα bazaar. Τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων μπορούν να υλοποιήσουν μόνα τους την κατασκευή, χρησιμοποιώντας υγρή κόλλα αντί για σιλικόνη. Στις μικρές τάξεις, μπορούν σίγουρα να συμμετέχουν βάφοντας τα κουκουνάρια. 

  Αρχικά, συγκεντρώνουμε τα κουκουνάρια. Εμείς ζητήσαμε από τους μαθητές μας, να βρουν και να φέρουν δύο τρία μεγάλα και ανοιχτά κουκουνάρια ο καθένας. Μαζεύτηκαν αρκετά κι έτσι μπορούσαμε να διαλέξουμε από αυτά τα πιο όμορφα για να τα κάνουμε δεντράκια. Τα πρωτάκια μας ανέλαβαν το βάψιμο! Χρησιμοποιήσαμε πράσινη τέμπερα, πινελάκια και νερό. Ένα μπουκάλι των 500 ml έφτασε και περίσσεψε για 30+ κουκουνάρια. Τα παιδιά έβαφαν μέσα και έξω τα πεταλάκια, ένα ένα!


  Τα αφήσαμε να στεγνώσουν καλά μέχρι την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια, εμείς τοποθετήσαμε τις χρωματιστές μπαλίτσες πομ-πομ σε κάποια από τα πεταλάκια με σιλικόνη.


  Ετοιμάσαμε τις βάσεις των δέντρων, πλάθοντας, με βρεγμένα χέρια, μικρές μπάλες από λευκό πηλό που στεγνώνει στον αέρα. Πάνω στον πηλό, πιέζαμε ελαφρώς το κουκουνάρι, έτσι ώστε να στέκεται ωραία. Στην κορυφή, κολλήσαμε με σιλικόνη στα δεντράκια μας, φωτεινά, κίτρινα, φουσκωτά αστεράκια οριγκάμι, που σας έχουμε δείξει σε παλαιότερη ανάρτηση πώς γίνονται.


  Για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, τα τοποθετήσαμε πανω σε θερμαντικά σώματα. Την επόμενη μέρα, αφού ο πηλός είχε ξεραθεί πολύ καλά, κολλήσαμε τη βάση στο κουκουνάρι με σιλικόνη. Χωρίς την κόλλα το κουκουνάρι έφευγε εύκολα από τη βάση.


Επειδή, τα συγκεκριμένα προορίζονται για το Χριστουγεννιάτικο bazaar του σχολείου μας, τα συσκευάσαμε σε νάυλον σακουλάκια και τα συρράψαμε με ένα διπλωμένο χαρτονάκι. 


  Για την ιδέα ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την δασκάλα των εικαστικών, Μαρία Καραντουμάνη, που είχε φτιάξει με τους μαθητές της τα συγκεκριμένα δεντράκια τη χρονιά που συνεργαστήκαμε. Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής και το τελικό αποτέλεσμα και στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Τα δεντράκια της Μαρίας το σχολικό έτος 2016-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου