13 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικό υλικό για τα Χριστούγεννα και την Εικόνα της Γέννησης


    Για να προετοιμαστούμε για τα Χριστούγεννα, διαβάζουμε την ιστορία της Γέννησης του Χριστού, από το υλικό της Δρ. Αναστασίας Σάββα Γεωργιάδου. Θα το βρείτε εδώ με τίτλο η Ιστορία της Γέννησης. Στον ίδιο σύνδεσμο υπάρχει και το αρχείο με τα έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων, από το οποίο επιλέγουμε τις δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε στην τάξη. 
    Φέτος, ψάχνοντας για επιπλέον υλικό σχετικά με τη Γέννηση, βρήκαμε μία ιστοσελίδα με εξαιρετικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιηθούν γενικότερα στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η Ναταλία και η Δέσποινα είναι δύο Ελληνίδες, που πλέον ζουν στο New Jersey και έχουν εργαστεί στη θρησκευτική εκπαίδευση για την ελληνική ορθόδοξη ενορία του Αγίου Δημητρίου, στο Union του New Jersey. Στη σελίδα "Orthodox pebbles" μοιράζονται εκπαιδευτικά βίντεο, σχέδια μαθήματος, ιδέες και εκτυπώσιμα για κατασκευές,  για τα Χριστούγεννα, τους Τρεις Ιεράρχες, τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Πάσχα και πολλά ακόμη. 


    Εμείς επιλέξαμε κάποιες δραστηριότητες και κατασκευές από τη συλλογή της Γέννησης. Συγκεκριμένα, ακολουθήσαμε ένα σχέδιο μαθήματος για την ανάλυση και ερμηνεία της Εικόνας της Γέννησης με έγχρωμες εικόνες και φύλλα εργασίας. Φτιάξαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας Χριστουγεννιάτικες κάρτες και μία ομαδική σύνθεση της Εικόνας της Γέννησης, με την υπέροχη εικονογράφηση της Ναταλίας. Εκτυπώσαμε το αρχείο που βρήκαμε εδώ στα PRINTABLES, πλαστικοποιήσαμε τις σελίδες CUT & GLUE CRAFT, κόψαμε τις φιγούρες και τις κολλήσαμε σε χρυσό χαρτόνι με κραφτ οντουλέ κορνίζα. Δείτε στην παρακάτω εικόνα το αποτέλεσμα.


    Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα Orthodox Pebbles και ανακαλύψτε και το υπόλοιπο υλικό τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου