4 Δεκεμβρίου 2021

7 ιδέες για Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Σε αυτή την ανάρτηση συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Στολιδάκια για το δέντρο από κανελόξυλα, χαρτί, ζύμη κορν φλάουρ με σόδα και ζύμη κανέλας, μικρά δεντράκια από χαρτί ή κουκουνάρι και αστεράκια οριγκάμι. Αν ψάχνετε κατασκευές για το σχολείο και το χριστουγεννιάτικο bazaar ή θέλετε να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά στο σπίτι ρίξτε μια ματιά πιο κάτω.

Πανέμορφα στολιδάκια με μία απλή και εύκολη ζύμη κανέλας. Φτιάχνουμε τη ζύμη και αφήνουμε τα παιδιά να παίξουν με τα κουπάτ και να φτιάξουν ό,τι στολιδάκια θέλουν. Δε θέλουν ψήσιμο, στεγνώνουν στον αέρα και μυρίζουν τέλεια! Τη συνταγή για τη ζύμη θα τη βρείτε εδώ.


Στολιδάκι από κανελόξυλα που επίσης μυρίζει όμορφα. Εύκολη κατασκευή για δωράκι ή για το bazaar του σχολείου. Η διαδικασία κατασκευής και τα υλικά που χρειάζονται δίνονται εδώ.


Τα πρώτα στολιδάκια που επιχειρήσαμε να φτιάξουμε με λευκή ζύμη! Το ζυμαράκι έχει υπέροχη υφή και μυρωδιά και στεγνώνει στον αέρα. Δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε με τα κουπάτ, κάνουμε τρύπες στα στολιδάκια όσο είναι νωπά και αφού στεγνώσουν τους περνάμε κορδελίτσες. Συνταγή και οδηγίες θα βρείτε εδώ.


Ένα όμορφο χιονισμένο χριστουγεννιάτικο δεντράκι από χαρτί (ιδέα από το Art Attack), μπορείτε να φτιάξετε ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.


Για να στολίσουμε το δεντράκι πιο πάνω αλλά και τα κουκουναράκια μας που ακολουθούν, φτιάχνουμε φουσκωτά αστεράκια οριγκάμι με λωρίδες από χαρτί, που δε χρειάζονται κόλλα! Οι οδηγίες βρίσκονται εδώ.


Υπέροχα, στολισμένα δεντράκια από κουκουνάρια, που φτιάξαμε με τα πρωτάκια μας πριν κάποια χρόνια. Δείτε πώς το κάναμε εδώ.


Τα πιο εύκολα στολιδάκια από χαρτί. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χαρτονάκια με όμορφα σχέδια ή λάμψη. Δείτε τη διαδικασία κατασκευής εδώ.

Θα χαρούμε να μας στείλετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου