Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 ιδέες για κατασκευή Χριστουγεννιάτικης κάρτας


Σε αυτή την ανάρτηση συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας Χριστουγεννιάτικες κάρτες: τρισδιάστατες, με πατρόν, με ζωγραφιές των παιδιών κ.ά. Οι περισσότερες είναι πολύ απλές στην κατασκευή, για να μπορούν να τις φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά στο σχολείο ή στο σπίτι. Διαλέχτε το σχέδιο που σας αρέσει και ετοιμάστε τις δικές σας χειροποίητες κάρτες για να στείλετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πολύ απλές κι εύκολες στην κατασκευή τους! Οι κάρτες χιονανθρωπάκια είναι πολύ χαριτωμένες και ιδανικές για το σχολείο, αφού όλοι/ες προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή ακόμα και σε μία διδακτική ώρα. Δείτε περισσότερα για τη διαδικασία κατασκευής τους εδώ


Καρτούλες φτιαγμένες από πρωτάκια! Τα παιδιά σχεδιάζουν και χρωματίζουν κάποιο σχέδιο με οδηγίες που τους δίνουμε βήμα-βήμα, σε μισό Α4. Κόβουμε τη ζωγραφιά αφήνοντας ένα λευκό περιθώριο και κολλάμε σε χρωματιστά χαρτόνια. Δείτε πώς φτιάξαμε κάρτες Ρούντολφ εδώ. Βρείτε τις οδηγίες για τον Άη Βασίλη και τον χιονάνθρωπο εδώ.


Άλλα δύο όμορφα σχέδια για Χριστουγεννιάτικες κάρτες, είναι ο Άγιος Βασίλης και τα ελατάκια! Επίσης γρήγορες και εύκολες στην κατασκευή τους. Τις οδηγίες θα τις βρείτε εδώ.


Τέσσερα σχέδια για κάρτες από το αγαπημένο Art Attack (για όσους/ες θυμούνται)! Στην ανάρτηση περιλαμβάνονται πατρόν για το δέντρο, τον μπισκοτούλη και το αστεράκι. Μπορείτε να τις φτιάξετε ακολουθώντας τις οδηγίες που βρίσκονται εδώ.   


Για το τέλος αφήσαμε την τρισδιάστατη καρτούλα μας με το ελατάκι. Αντί για ελατάκι μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε σχέδιο. Θα βρείτε τις οδηγίες εδώ. Προσθέτοντας περισσότερα στοιχεία μπορούμε να φτιάξουμε κάρτες όπως αυτές στις φωτογραφίες:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια. 

Το τετράδιο γραπτής έκφρασης

   Πριν ξεκινήσουμε να γράψουμε ένα κείμενο στην τάξη, υπενθυμίζουμε συνήθως κάποια πραγματάκια, όπως να σχηματίζουμε παραγράφους, να μην επαναλαμβάνουμε τις ίδιες λέξεις, να ξαναδιαβάζουμε ό,τι έχουμε γράψει κ.ά.