19 Σεπτεμβρίου 2016

14 ιδέες για να γιορτάσουμε τη μέρα της Ειρήνης

  Η 21η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα αφιερωμένη στην ειρήνη πάνω στη γη. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο, είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες, σχολεία και οργανώσεις, διοργανώνουν δράσεις με θέμα την ειρήνη. Αν θέλετε κι εσείς φέτος να ασχοληθείτε με το θέμα, σας δίνουμε μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε! Γιατί; Γιατί και από τα μικρά αυτά πραγματάκια μπορούν να αλλάξουν πολλά γύρω μας. Είναι στο χέρι μας!

Για να γιορτάσουμε τη μέρα της ειρήνης:
1.Φτιάχνουμε όλοι μαζί μια αφίσα με θέμα την ειρήνη.
2.Μαθαίνουμε ένα τραγούδι που μιλάει για την ειρήνη.
3.Γράφουμε από ένα στιχάκι ο καθένας και συνθέτουμε ένα ομαδικό ποίημα.
4.Χορεύουμε για την ειρήνη.
5.Ζωγραφίζουμε λευκά μπλουζάκια.
6.Παρακολουθούμε σχετικές ταινίες ή αποσπάσματα.
7.Δημιουργούμε το δικό μας ταινιάκι με θέμα την ειρήνη.
8.Διοργανώνουμε ένα φιλικό αγώνα σε κάποιο άθλημα, αφιερωμένο στην ειρήνη.
9.Παίζουμε ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας στην αυλή.
10.Φτιάχνουμε τη μέρα των γύρω μας  χαρίζοντας  χαμόγελα και τη βοήθειά μας.
11.Φροντίζουμε εθελοντικά το σχολείο μας. Καθαρίζουμε την αυλή και κοινόχρηστους χώρους, περιποιούμαστε τα φυτά του κήπου μας, ομορφαίνουμε τοίχους με ομαδικές ζωγραφιές.  
12.Ζωγραφίζουμε ή φτιάχνουμε κατασκευές με θέμα την ειρήνη ακούγοντας όμορφη μουσική.
13.«Κλείσε τα μάτια και σκέψου την ειρήνη!» Καταγράφουμε τις σκέψεις σε μικρά χαρτάκια, κολλάμε τα χαρτάκια στον πίνακα, ή σε χαρτί του μέτρου και συζητάμε.
14.Έκθεση με θέμα «Τι σημαίνει ειρήνη για μένα;».
Φυσικά μπορούμε να συνδυάσουμε 2 ή και περισσότερες ιδέες μεταξύ τους αν θέλουμε. Θα ήταν ωραίο ακόμα, να συμμετείχε όλο το σχολείο στη δράση. Κάθε τάξη να αναλάβει να ετοιμάσει κάτι και μετά να το παρουσιάσει στις υπόλοιπες. 
Εμείς για φέτος σχεδιάσαμε σελιδοδείκτες για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Βρείτε τους εδώ, εκτυπώστε τους σε χαρτονάκι Α4 και χαρίστε τους.

Μπορείτε να ενημερώσετε τον οργανισμό Peace One Day, στέλνοντας ένα e-mail στο web@peaceoneday.orgγια τις δράσεις σας σαν σχολείο για να σας συμπεριλάβει στις παγκόσμιες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος. Περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας στο: http://www.peaceoneday.org/about/contact-us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου