Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αφίσες με τους αριθμούς και την αλφαβήτα για την Α'

  Όσοι από εσάς παρακολουθείτε τη σελίδα Teaching Therapy της Χριστίνας Κανάρια, θα έχετε ήδη, από την περσινή σχολική χρονιά, εντοπίσει ανάμεσα στα αρχεία του εκπαιδευτικού υλικού, τις πολύχρωμες αφίσες με τους αριθμούς 0-10 και την αλφαβήτα για την Α΄Δημοτικού. 

  Οι αφίσες με τους αριθμούς, όπως φαίνεται στην εικόνα, περιλαμβάνουν το σύμβολο κάθε αριθμού, την ονομασία του και την ποσότητα που αντιπροσωπεύει ο καθένας σε κουκίδες, γραμμές και σε λεπτά του ευρώ. Οι φιγούρες δείχνουν με τα χεράκια τους τόσα δαχτυλάκια όσα λέει ο αριθμός που συμβολίζουν και έχουν στο "σώμα" τους το αντίστοιχο πλήθος από βούλες, ρίγες, λουλουδάκια ή άλλα σχήματα. 
  Με το ίδιο φόντο, πλαίσιο και τα ίδια χρώματα είναι φτιαγμένες και οι καρτέλες με την αλφαβήτα. Κάθε καρτέλα έχει το κεφαλαίο, το πεζό γράμμα κι ένα σχεδιάκι της λέξης αναφοράς, που αρχίζει από αυτό το γράμμα. Δεν είναι γραμμένη η λέξη για να μη μπερδεύονται τα παιδιά με τα γράμματα που δεν έχουν διδαχθεί ακόμα.
   Εκτυπώστε τους αριθμούς και την αλφαβήτα και πλαστικοποιήστε τις αφίσες για να τις χρησιμοποιείτε για πολλά χρόνια. 

Σχόλια

 1. Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί δε μου ανοίγει τη σελίδα και το αρχείο με τους αριθμούς. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ουτε εμενα...και εχω α ταξη...τις ηθελα παρα πολυ...προσπαθηστε να το φτιαξετε σας παρακαλουμε πολυ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κι εμένα δε μου ανοίγει καθόλου η σελίδα με τους αριθμούς. Έχω κι εγώ Α΄τάξη και θα τις ήθελα πάρα πολύ για την τάξη μου. Προσπαθήστε σας παρακαλώ πολύ να το φτιάξετε! Σας ευχαριστούμε πολύ για το υπέροχο υλικό που μας δίνετε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι καρτέλες με τους αριθμούς είναι υπέροχες! Όμως δεν ανοίγει η σελίδα για εκτύπωση. Δείτε το σας παρακαλώ! Ευχαριστώ πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απαντήσεις
  1. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη του αρχείου στον υπόλογιστή σας, ανοίγετε το pdf και πατάτε το εικονίδιο με τον εκτυπωτή που εμφανίζεται.

   Διαγραφή
 6. Είδα ότι όντως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τη σελίδα και ενημέρωσα τη Χριστίνα που το διαχειρίζεται. Νομίζω πως τώρα λειτουργεί κανονικά. Δοκιμάστε και πείτε μου αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη λήψη των αρχείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.