Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O φάκελος οργάνωσης του δασκάλου

   Στο φάκελο οργάνωσης του δασκάλου και της δασκάλας, θα βρείτε διάφορες φόρμες και έντυπα που μπορεί να φανούν χρήσιμα στη διάρκεια της χρονιάς. Εκτυπώνουμε όσα χρειαζόμαστε και τα περνάμε σε ντοσιέ. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς περιλαμβάνει ο φάκελος.

  Στο πακέτο θα βρείτε έντυπα για την πρόοδο των μαθητών της τάξης ανά μάθημα και τρίμηνο, το ατομικό φύλλο προόδου του μαθητή, ονομαστικό κατάλογο της τάξης με τα τηλέφωνα επικοινωνίας, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων, καθηκοντολόγιο των απόντων και ένα πίνακα για τα γενέθλια των παιδιών

  Εκτός από τα παραπάνω, μέσα στο αρχείο θα βρείτε και τη φόρμα για τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό της διδασκαλίας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε εκτύπωση και στις δύο όψεις του χαρτιού. Στο πρώτο φύλλο θα εκτυπώσετε μόνο την πρώτη σελίδα και σε όλα τα υπόλοιπα μπροστά τη δεύτερη σελίδα και πίσω την πρώτη.  Τοποθετήστε τα φύλλα όπως στη φωτογραφία, για να έχετε την εποπτεία ολόκληρης της εβδομάδας μαζί. 
 Και για να οργανώσουμε τις φετινές εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου, πέρα από τα ατομικά καρτελάκια με τα ονόματα των παιδιών, που είχαμε δημοσιεύσει παλιότερα, σχεδιάσαμε το ετήσιο πλάνο προγραμματισμού, ένα φύλλο με έτοιμες υπεύθυνες δηλώσεις για τους κηδεμόνες και την κατάσταση συμμετοχής και παρουσίας των παιδιών στην εκδρομή. 

Το αρχείο θα το βρείτε εδώ. Περιμένουμε τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά σας για να το βελτιώσουμε ή να προσθέσουμε κάτι ακόμα αν χρειάζεται. 

Σχόλια

 1. Καταρχάς να σας συγχαρώ για την πολύ πολύ όμορφη δουλειά σας και να σας ευχαριστήσω για τις ιδέες και το υλικό που ετοιμάζετε. Μόνο μία μικρή παρατήρηση: μην ξεχνάτε οτι στις τάξεις των σχολείων μας υπάρχουν και "δασκάλες" εκτός από τους "δασκάλους", καθώς και "μαθήτριες" εκτός από τους "μαθητές". Με κάθε εκτίμηση για το έργο σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο σας! Πολύ καλή δουλεια! Ευχαριστούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. καταπληκτική δουλειά! Μπράβο σας! Κάθε χρονιά και κάτι νέο! Να συνεχίσετε έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καταπληκτική δουλειά, βέβαια θα χρειαστεί να βάλω άλλες δύο σειρές στους μαθητές για μένα :-( .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.