Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενημερωτικό τρίπτυχο για τους γονείς

    Από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να οργανώσουμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι η συνάντηση με τους γονείς των μαθητών μας. Σ' αυτή τη συνάντηση θα γίνει η πρώτη γνωριμία κι απ' τις δυο πλευρές και η ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουμε. Σίγουρα θα έχουμε ετοιμάσει ένα πλάνο με όσα θέλουμε να πούμε προφορικά για να μην ξεχάσουμε κάτι. Μπορούμε να μοιράσουμε και στους γονείς ένα φυλλάδιο που θα περιλαμβάνει αυτές τις πληροφορίες συνοπτικά, για να το έχουν στο σπίτι.
  
  Βρήκα μια πολύ χαριτωμένη και πρακτική ιδέα στο TpT και ετοίμασα κάτι αντίστοιχο στα ελληνικά, για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Το αρχείο είναι σε μορφή .doc για να μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο. Υπάρχουν έτοιμα πλαίσια κειμένου σε κάθε πεδίο. Κάθε αρχείο αποτελείται από δύο σελίδες που τις εκτυπώνουμε στο ίδιο φύλλο χαρτιού (εμπρός-πίσω).  Αν δεν υπάρχει δυνατότητα για έγχρωμη εκτύπωση, επιλέξτε την ασπρόμαυρη σε χρωματιστά χαρτιά! Διπλώστε στα σημεία με τις γραμμές για να σχηματιστεί το τρίπτυχο. Παρακάτω θα βρείτε τους συνδέσμους για τη λήψη των αρχείων ανά τάξη. Μαζί με το ενημερωτικό τρίπτυχο μοιράστε τους και το έντυπο συμπλήρωσης με τα στοιχεία του παιδιού

Το φυλλάδιο για την Α' τάξη
Το φυλλάδιο για τη Β' τάξη   
Το φυλλάδιο για τη Γ' τάξη
Το φυλλάδιο για την Δ' τάξη
Το φυλλάδιο για την Ε' τάξη
Το φυλλάδιο για την Στ' τάξη

Περισσότερα για την οργάνωση της πρώτης συνάντησης με τους γονείς

Σχόλια

 1. Αθανασία Τσολακάκη26 Ιουνίου 2023 στις 2:20 μ.μ.

  Ωραία ιδέα! Ευχαριστώ, όπως και για τις τόσες άλλες ιδέες σας που με έχουν βοηθήσει τόσο πολύ!!! Δυστυχώς δε μου ανοίγουν τα ενημερωτικά τρίπτυχα φυλλάδια για να κάνω λήψη, μου βγάζει σφάλμα 404... Συμβαίνει και σε άλλους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα σας! Δεν ανοίγει το αρχείο με τα τρίπτυχα φυλλάδια της ενημερωτικής συνάντησης. Βγάζει μήνυμα λάθους. Πώς μπορώ να τα βρω; Ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εντάξει έγινε. Ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. στο εντυπο της ε ταξης εχετε βαλει της γ ταξης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Νομίζω διορθώθηκε. Σε εμένα για κάποιο λόγο δεν εμφανίζεται σωστά όταν πατάω τον σύνδεσμο. Όμως αν κάνεις λήψη του αρχείου ανοίγει κανονικά και γράφει Πέμπτη τάξη. Καλή συνέχεια!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.