Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Eνα βραβείο για τον μπαμπά που γιορτάζει!


   Μπορεί η σχολική χρονιά να τελειώνει, ωστόσο έχουμε ακόμα λίγο χρόνο, ανάμεσα σε πρόβες και αποχαιρετισμούς, να ετοιμάσουμε κάτι για το μπαμπά που γιορτάζει την Κυριακή ( 3η Κυριακή του Ιούνη). Έψαξα στο διαδίκτυο, να βρω διάφορες ιδέες και ξεχώρισα το βραβείο του no.1 μπαμπά του κόσμου!!! 


   Είτε φτιάξουμε, είτε αγοράσουμε κάτι για δώρο στο μπαμπά, μπορούμε να κολλήσουμε το βραβείο στο κουτί ή στη σακούλα συσκευασίας και να κάνουμε το δώρο μας ξεχωριστό!! Μπορεί να είναι και το ίδιο το βραβείο το δώρο μας! Αν θέλετε να φτιάξετε το σακουλάκι της εικόνας, δείτε τη διαδικασία στην ανάρτηση χαρτοσακούλα από χαρτί Α4

  Για το βραβείο:
1. Έκοψα δύο λωρίδες χαρτονιού διαστάσεων 24εκ. x 3εκ.
2. Τις δίπλωσα όπως φαίνεται στην εικόνα, ανά 1 εκ.
3.Ένωσα τα δύο κομμάτια στις άκρες με υγρή κόλλα.
4. Αφού στέγνωσε καλά η κόλλα, έσπρωξα απαλά προς το κέντρο, ώστε να δημιουργηθεί ο πτυχωτός κύκλος. 
5. Πάνω του κόλλησα ένα κύκλο από χαρτόνι άλλου χρώματος με υγρή κόλλα. Από το ίδιο χαρτόνι έφτιαξα δύο λωρίδες, που έκοψα στις άκρες για να μοιάζουν με κορδέλα.
6.Έκοψα έναν λίγο μικρότερο κύκλο από λευκό χαρτί και τον κόλλησα από πάνω. Σ'αυτόν κόλλησα το νούμερο 1 από τσόχα. 
7. Τέλος, κόλλησα τις δύο λωρίδες, που είχα φτιάξει προηγουμένως, στο πίσω μέρος του βραβείου.

Και ο πρώτος μπαμπάς στον κόσμο! Ο δικός μου ;-)

Για περισσότερη ευκολία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια για μικρά κέικ (cupcakes), αντί να διπλώσουμε μόνοι μας το χαρτόνι.

Την ιδέα είδα στο iheartnaptime.net, ανάμεσα σε πολλές ιδέες για τη γιορτή του πατέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.