Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φραουλοδωράκι γλειφιτζούρι!

 
    Είμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο και αυτής της σχολικής χρονιάς και σίγουρα κάποιοι έχετε ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζετε μικροδωράκια ή κεράσματα που θα μοιράσετε την τελευταία μέρα στους μαθητές σας. Αν ακόμα ψάχνετε, δείτε τα γλειφιτζούρια φραουλίτσες που έφτιαξα πριν δύο χρόνια για καλοκαιρινό κέρασμα.    Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε το πατρόν που θα βρείτε παρακάτω και πολλά γλειφιτζούρια!!! Πριν ξεκινήσετε, κάντε ένα για δοκιμή. Μπορεί να χρειαστεί να μεγαλώσετε ή να μικρύνετε το πατρόν, ανάλογα με τα γλειφιτζούρια που θα πάρετε. Το μέγεθος που δίνω είναι αυτό που χρησιμοποίησα για αυτά που έφτιαξα. Αφού ετοιμάσετε το πρώτο, τα άλλα θα γίνουν πιο εύκολα.

1. Κόψτε τα κομμάτια του πατρόν.
2. Σχεδιάστε με τη βοήθειά τους σε χρωματιστά χαρτόνια.
3. Κόψτε προσεκτικά.
4. Με αιχμηρό αντικείμενο τρυπήστε στα σημεία που δίνονται στο πατρόν. (Δοκιμάστε να χωράει το γλειφιτζούρι)
5. Τσακίστε το χαρτόνι στα σημεία που βρίσκονται οι διακεκομμένες γραμμές και κολλήστε.
6. Βάλτε το γλειφιτζούρι μέσα και περάστε ένα ένα τα πέταλα από το καλαμάκι. (Λυγίστε το για να μπει όπου δυσκολεύεστε)
7. Περάστε το φύλλο από το καλαμάκι.
8. Δέστε μια κορδελίτσα και είστε έτοιμοι!

   Αυτά που είχα φτιάξει πριν δύο χρόνια, ήταν σε κόκκινο χαρτόνι με πράσινα φύλλα από τσόχα. Τα κίτρινα σποράκια τα έφτιαξα με φλούο στυλό σε κίτρινο χρώμα.


 Απλό, καλοκαιρινό και οικονομικό δωράκι για τα παιδιά, στο σχολείο ή και σε γιορτές ή γενέθλια στο σπίτι.

   Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε με το ίδιο πατρόν κουτάκια φραουλίτσες και να τα γεμίσετε με άλλα γλυκίσματα ή δωράκια. 

Την ιδέα είχα βρει εδώ, ψάχνοντας στο pinterest 


Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Γαλήνη. Είμαι δασκάλα β δημοτικού και θα ήθελα κάποιες κατασκευές ως επιβράβευση για τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σε ευχαριστώ για το όμορφο υλικό που δημοσιεύεις κάθε φορά. Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά.
      Κλαίρη

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.