Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φάκελοι γεμάτοι ευχές για το καλοκαίρι!


    Τελευταία μέρα στο ολοήμερο σήμερα, διάβασμα δεν είχαμε, οπότε είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Γράψαμε όμορφα σημειωματάκια με ευχές για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλους τους συμμαθητές μας! 

   
  Καθίσαμε όλοι γύρω από το τραπέζι, μοίρασα στα παιδιά μικρά χρωματιστά χαρτιά και άρχισαν να γράφουν σημειώματα για κάθε συμμαθητή τους στο ολοήμερο. Εγώ έγραψα τα ονόματα των παιδιών σε φακέλους αλληλογραφίας και τους κόλλησα με χαρτοταινία στον τοίχο.
   Όποιος τελείωνε πήγαινε και έβαζε τα χαρτάκια στους φακέλους. Σιγά-σιγά οι φάκελοι γέμισαν, τους σφράγισα και τους μοίρασα στα παιδιά. Κάποιοι θα τους άνοιγαν στο σπίτι και άλλοι δεν κρατήθηκαν και τους άνοιξαν στο σχολείο. 
  Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά ενθουσίασε τα παιδιά και κατά τη διάρκεια που τα ετοίμαζαν, αλλά και καθώς τα διάβαζαν στη συνέχεια! Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν γραπτώς στους συμμαθητές τους ό,τι θετικό και όμορφο κράτησαν από αυτούς τη χρονιά που πέρασε. 

Ένα μικρό σημείωμα με δύο όμορφα λογάκια όλους μας κάνει χαρούμενους, πόσο μάλλον ένας φάκελος γεμάτος από τέτοια σημειώματα!!! Δοκιμάστε το!

Σχόλια

 1. Ωραία ιδέα!
  Στο κλέβω για του χρόνου :)
  Καλό καλοκαίρι συναδέλφισσα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ πολύ Άννα! Πολλές από τις δραστηριότητες τέτοιου τύπου που ανεβάζω είναι από εμπειρίες από κατασκηνώσεις, δεν είναι δικές μου. Καλό καλοκαίρι και σε σένα!!

   Διαγραφή
 2. Σου είχα πει ένα χρόνο πριν πως θα "στο κλέψω" και όντως το έκανα.
  Σήμερα έγραψα και την σχετική ανάρτηση.
  Σε ευχαριστώ και πάλι!
  Καλό καλοκαίρι! Να είσαι όμορφο και αισιόδοξο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να 'σαι καλά Άννα!! Διάβασα την ανάρτησή σου! Χάρηκα που το δοκίμασες!! Καλή αρχή για τη φετινή σχολική χρονιά!! Υγεία και δημιουργικότητα!!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.