25 Οκτωβρίου 2018

Η πόρτα της Πρώτης!

  Τα πρωτάκια μας, που βρίσκονται στην κρίσιμη μεταβατική φάση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, προσπαθούν να προσαρμοστούν στο νέο τους σχολείο. Στο ξεκίνημα της χρονιάς, λοιπόν, παραξενεύτηκαν με την τεράστια και άδεια αίθουσα που τους περίμενε, μια και δεν υπήρχε χρόνος να ετοιμάσουμε κάτι νωρίτερα. Στις πρώτες συζητήσεις που κάναμε, θυμούνταν ιστορίες από το Νηπιαγωγείο και, μεταξύ άλλων, ανέφεραν ότι η τάξη τους τότε ήταν πολύ όμορφή και στολισμένη με χρώματα...
  Έτσι, ξεκινήσαμε άμεσα να ομορφύνουμε και τη δική μας τάξη, με εποπτικό υλικό αλλά και ζωγραφιές των παιδιών. Από τα πρώτα-πρώτα πράγματα που κάναμε, όμως, ήταν να στολίσουμε την πόρτα της αίθουσας εξωτερικά. Θέλαμε χρώμα ακόμα και στην είσοδο, για να φτιάχνει η διάθεσή μας πριν καν μπούμε μέσα. Γι' αυτό, φτιάξαμε μια επιγραφή με μεγάλα, χρωματιστά γράμματα και πολλά χαμόγελα, που καλωσορίζει τα παιδιά, τους δασκάλους αλλά και τους επισκέπτες στην τάξη μας. 
    
  

  Για να φτιάξουμε αυτή την επιγραφή, εκτυπώσαμε τα γράμματα και τις λέξεις σε χρωματιστά χαρτιά, τα κόψαμε, τα πλαστικοποιήσαμε και τα κολλήσαμε στην πόρτα με ρολάκια από κολλητική ταινία. Αν κι εσείς θέλετε να στολίσετε με αυτόν τον τρόπο την πόρτα της τάξης σας, θα βρείτε το αρχείο για λήψη και εκτύπωση εδώ. Οι καρτέλες με τη λέξη "πόρτα" είναι από τις καρτέλες με τα αντικείμενα της τάξης, που βρήκαμε στο Teaching Therapy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου