4 Οκτωβρίου 2018

Μαθηματικά Πρώτης: Επιστολές προς τους γονείς


     Στο βιβλίο του δασκάλου για τα Μαθηματικά της Α' τάξης, προτείνεται, για κάθε νέα ενότητα του βιβλίου "Μαθηματικά της φύσης και της ζωής", που επεξεργαζόμαστε στο σχολείο, να αποστέλουμε στους γονείς ή κηδεμόνες μια επιστολή, στην οποία προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε τι διδάσκεται το παιδί στην τάξη, τις δυσκολίες ή τα εμπόδια που παρουσιάζονται στη διαδικασία της μάθησης και να προτείνουμε τρόπους με τους οποίους μπορούν οι ίδιοι να βοηθήσουν το παιδί με δραστηριότητες και παιχνίδια στο σπίτι.
Σκοπός είναι οι γονείς να νιώσουν ότι είναι συμμέτοχοι και ότι εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία της μάθησης των παιδιών τους, με παιγνιώδη τρόπο και με τη βοήθεια πλήθους ερεθισμάτων που προσφέρονται στο πλαίσιο της καθημερινότητας. Στις επιστολές δίνονται αναλυτικά, για κάθε κεφάλαιο, ιδέες για ερωτήσεις που μπορούν οι γονείς να κάνουν στα παιδιά, παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μαζί, με τις οδηγίες και τα υλικά που μπορεί να χρειαστούν, καθώς και λογοτεχνικά βιβλία που σχετίζονται με το θέμα.

    Οι εννέα επιστολές βρίσκονται τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου του δασκάλου, που μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα ebooks.edu.gr. Εμείς ετοιμάσαμε ένα αρχείο που τις συμπεριλαμβάνει όλες, όπως είναι και στο βιβλίο, αλλά σε μέγεθος Α4, που είναι πιο πρακτικό για να φωτοτυπηθούν για τους γονείς. Εκτυπώνουμε σε λευκά ή χρωματιστά χαρτιά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου