15 Οκτωβρίου 2018

Βραχιολάκια με την αλφαβήτα

 Αφού ολοκληρώσαμε με τα πρωτάκια μας την εισαγωγική ενότητα "Πού είναι ο Άρης;" στη Γλώσσα, μπήκαμε στην αναλυτική και ενσυνείδητη επεξεργασία των γραμμάτων. Κάθε φορά που θα γνωρίζουμε ένα νέο γράμμα, θα παίρνουμε το βραχιολάκι με το γράμμα της ημέρας, μεγάλο και μικρό, δύο ή τρεις λεξούλες αναφοράς και τις αντίστοιχες εικόνες.


Το υλικό που έχουμε ετοιμάσει και θα βρείτε παρακάτω, περιλαμβάνει τα είκοσι πέντε βραχιολάκια που θα χρειαστούμε, όσο δουλεύουμε το πρώτο τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας. Είναι ένα βραχιολάκι για κάθε γράμμα της αλφαβήτας και ένα για το δίψηφο φωνήεν ου. Έχουμε επιλέξει να τα τοποθετήσουμε με τη σειρά εμφάνισης του γράμματος στο βιβλίο του μαθητή και όχι με την αλφαβητική για δική μας διευκόλυνση στην εκτύπωση. Για τα υπόλοιπα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα αλλά και τους συνδυασμούς, θα ακολουθήσει ανάρτηση με το σχετικό υλικό, δείτε εδώ.


  Το αρχείο είναι μόνο ασπρόμαυρο και το εκτυπώνουμε κατά προτίμηση σε χρωματιστα φύλλα Α4. Εκτυπώνουμε κάθε σελίδα σε τόσα αντίτυπα όσοι είναι και οι μαθητές μας και κόβουμε πάνω στο περίγραμμα. Κολλάμε με απλή διαφανή ταινία, λεπτή ή χοντρή. 


  Την ιδέα πήραμε από τα βραχιολάκια με το ισπανικό αλφάβητο που βρήκαμε στο TpT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου