21 Νοεμβρίου 2018

Ετικέτες για το τετράδιο Αντιγραφής


  Πολλοί συνάδελφοι επιλέγουν τετράδια πρώτης γραφής του εμπορίου, για την Α΄τάξη. Ειδικά σε περιπτώσεις πολυάριθμων τμημάτων, όπου το να ετοιμάζεις, σχεδόν καθημερινά, την αντιγραφή για κάθε μαθητή, είναι πολύ κουραστικό, το τετράδιο πρώτης γραφής, είναι μια πολύ πρακτική λύση. Αν, όμως, εσείς είστε από τους δασκάλους που δουλεύουν με το κλασικό τετράδιο (είτε αυτό είναι απλό ριγέ, μισό-μισό, είτε διχάρακο ή τετραχάρακο), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ετικέτες που φτιάξαμε με τα γράμματα της αλφαβήτας, κολλώντας τες στο πάνω μέρος κάθε σελίδας του τετραδίου.

  Σε κάθε ετικέτα, υπάρχει το υπό επεξεργασία γράμμα, κεφαλαίο και πεζό. Είναι διπλό για να το χρωματίζουν τα παιδιά και δε δίνεται η φορά γραφής που προτείνει το βιβλίο, καθώς απευθυνόμαστε σε δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες μαθητές. Κάθε γράμμα συνοδεύεται από αντίστοιχη εικόνα και λέξη αναφοράς, από την οποία λείπει το πρώτο γράμμα, για να το συμπληρώσουν οι μαθητές. Οι εικόνες αναφοράς είναι οι ίδιες με αυτές που έχουμε χρησιμοποιήσει για τις καρτέλες της τάξης, τις καρτέλες των θρανίων, τα βραχιολάκια με το γράμμα της ημέρας και τα βιβλιαράκια του γράμματος. Αυτό γίνεται για να μπορέσουν οι μαθητές να συνδυάσουν το γράμμα με μία σταθερή λέξη και εικόνα και να θυμούνται έτσι πιο εύκολα τη "φωνούλα" με την οποία ξεκινάει.
  Η σειρά των γραμμάτων στο αρχείο που δίνουμε για εκτύπωση, είναι αυτή με την οποία επεξεργαζόμαστε τα γράμματα, στο α' τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας και όχι η αλφαβητική. Σε κάθε σελίδα υπάρχουν οκτώ ετικέτες από το ίδιο γράμμα. Εκτυπώνετε κάθε σελίδα όσες φορές χρειάζεται ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου