20 Φεβρουαρίου 2019

Καρτέλες για το θρανίο: Δίψηφα & Συνδυασμοί


  Πριν κάποια χρόνια, η Χριστίνα, από το Teaching Therapy σχεδίασε και μας πρόσφερε δύο εξαιρετικά και πολύ χρήσιμα εργαλεία για τη διδασκαλία στην Α' δημοτικού. Αυτά ήταν η καρτέλα με τους αριθμούς ως το δέκα και η καρτέλα με την αλφαβήτα για το θρανίο. Η αλφαβήτα της Χριστίνας είναι, πλέον, το πρώτο πράγμα που φροντίζουμε να βάζουμε, σε κάθε θρανίο, από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς! 

  Βοηθάει πάρα πολύ όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα όσα δυσκολεύονται λίγο περισσότερο με τις φωνούλες των γραμμάτων. Τη διαβάζουμε πολύ συχνά όλοι μαζί στην τάξη κι έτσι όταν κάποιος κάνει ανάγνωση, ανατρέχει στην καρτέλα του αν χρειαστεί, για να εντοπίσει το γράμμα που τον δυσκολεύει. Στη συνέχεια, βρίσκει τη φωνούλα του, με τη βοήθεια της εικόνας που το συνοδεύει.

   Με τον ίδιο τρόπο, θα δουλέψουμε και την νέα καρτέλα που σχεδίασε η Χρίστίνα, με τα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα, καθώς και με τους συνδυασμούς φωνηέντων. Η καρτέλα έχει όλα τα δίψηφα γραμματα και για κάθε ένα από αυτά την αντίστοιχη εικόνα αναφοράς. Την τοποθετούμε ακριβώς κάτω από την αλφαβήτα στο θρανίο. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Teaching Therapy 

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου