8 Δεκεμβρίου 2019

Τζάκι από κούτες


    Αφού μετατρέψαμε την έδρα μας σε τζάκι, είπαμε να δοκιμάσουμε να κατασκευάσουμε ένα τρισδιάστατο τζάκι από χαρτόκουτες, για να μεταφέρουμε λίγη από τη σπιτική θαλπωρή στο σκηνικό για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Για την κατασκευή συγκεντρώνουμε διάφορες κούτες (ζητάμε από καταστήματα τροφίμων). Χρειαζόμαστε εφτά κούτες ίδιου μεγέθους. Αν δεν είναι ακριβώς στο ίδιο μέγεθος, μπορούμε να τις κόψουμε και να τις τσακίσουμε έτσι ώστε να έρθουν στη διάσταση που θέλουμε. Αυτό κάναμε κι εμείς.


Το τζάκι μας αποτελείται από τρία ξεχωριστά κομμάτια. Τα "πόδια" είναι φτιαγμένα από δύο κούτες το καθένα. Στο πάνω μέρος βάλαμε τρεις κούτες. Για να φτιάξουμε τα κομμάτια, κλείνουμε τις κούτες με ταινία και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη. Τις ενώνουμε μεταξύ τους με ταινία και τις τυλίγουμε με χαρτί του μέτρου, λευκό ή καφέ, σαν δώρο.  Μπορείτε να δείτε εδώ πώς τοποθετήσαμε τις κούτες γιατί παραλείψαμε να φωτογραφίσουμε το συγκεκριμένο στάδιο.


  Χρησιμοποιούμε ταινία για να ενώσουμε τα τρία κομμάτια μεταξύ τους. Στη φωτογραφία βλέπετε τη χαρτοταινία που βάλαμε. Την αντικαταστήσαμε αργότερα με διαφανή ταινία για να μη φαίνεται. Στο πίσω μέρος, κολλήσαμε δύο μαύρα χαρτόνια κανσόν. Κόψαμε μικρά και μεγάλα τούβλα από κόκκινα χαρτιά Α4 και τα κολλήσαμε με κόλλα στικ στο χαρτί του μέτρου. 
  

Βάλαμε "τούβλα" και στις πλαϊνές επιφάνειες και το τζάκι μας είναι σχεδόν έτοιμο!


  Η συνάδελφος των Εικαστικών, Δήμητρα Τσεκούρα, φρόντισε να μας ζεστάνει φτιάχνοντας κούτσουρα από καφέ κανσόν και φλόγες! Έπιασε τα ρολά με συρραπτικό. Τις χάρτινες φλόγες τις βάλαμε μέσα στα ρολά στο σημείο που κλείνουν. Τις στερεώσαμε κι αυτές με ταινία στην πίσω όψη.


Το σκηνικό μας υπο κατασκευή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου