18 Νοεμβρίου 2013

20 Νοεμβρίου-Παγκόσμια ημέρα για τα Δικαιώματα των παιδιών


     Ψάχνετε ιδέες για να γιορτάσετε με τους μαθητές σας ή τα παιδιά σας, την Παγκόσμια ημέρα των Δικαιωμάτων των παιδιών; Νομίζω πως θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε στον διαδικτυακό τόπο της Κύπριας Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, Λήδας Κουρσουμπά (πατήστε την αφίσα στην αρχή της ανάρτησης). Δραστηριότητες, επιτραπέζια παιχνίδια, αφίσες, βιντεάκια για κάποια άρθρα της Σύμβασης των Ηνωμένων εθνών, ταινίες για μικρούς και μεγαλύτερους και πολλά άλλα. 

     Ανάμεσα σ' αυτά και ένα πραγματικά εξαιρετικό εγχειρίδιο εκπαίδευσης, που ανακάλυψα μέσα από τα αλλιώτικα θρησκευτικά της Ελένης Αθανασίου. Πρόκειται για το εγχειρίδιο "Μικρή Πυξίδα-compasito", που είναι μεταφρασμένο στα ελληνικά και περιέχει μεταξύ πολλών, αναλυτικές οδηγίες για δραστηριότητες για κάθε ηλικία, με δείκτες επιτυχίας, εκτυπώσιμο υλικό και ακόμα περισσότερα, που θα ανακαλύψετε πατώντας στην παρακάτω εικόνα. 
    Θα ήταν πραγματικά άδικο να επιλέξω και να παρουσιάσω μέρος του εγχειριδίου. Πατήστε στην εικόνα για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου, όπου θα το βρείτε σε μορφή pdf για να το ξεφυλλίστε και να βρείτε, για όποια τάξη και να έχετε, την κατάλληλη δραστηριότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου