Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χριστουγεννιάτικη 3d κάρτα!

     Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες για όμορφες Χριστουγεννιάτικες κάρτες, αλλά η δική μου αγαπημένη είναι η "τρισδιάστατη". Είναι πολύ απλή στην κατασκευή της και σίγουρα μπορούμε να βάλουμε και τους μικρούς μας μαθητές να φτιάξουν τη δική τους. Την έχω δουλέψει αρκετές φορές τη συγκεκριμένη ιδέα στο σχολείο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

   Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι χαρτόνια διαφόρων ειδών (οντουλέ, κανσόν, με χρυσόσκονη κλπ), κόλλα, αυτοκόλλητα, glitter και ό,τι άλλο θέλουμε για να στολίσουμε την κάρτα μας. Για την καρτούλα της φωτογραφίας με το δεντράκι, χρησιμοποίησα χαρτόνι οντουλέ 25εκ επί 16εκ και για  το δεντράκι το χαρτόνι με τη χρυσόσκονη.


     Πιο αναλυτικά:
1. Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτόνι στις διαστάσεις που θέλουμε να είναι η κάρτα.
2. Σε ένα μικρότερο χαρτόνι σχεδιάζουμε το θέμα. (δεντράκι, χιονάνθρωπος, αη-βασίλης κ.ά.)
3. Κόβουμε το σχέδιό μας προσεκτικά γύρω από το περίγραμμα.
4. Κόβουμε στο κέντρο της κάρτας δύο γραμμές 3εκ.
5. Τσακίζουμε το "δοντάκι" που σχηματίζεται.
6. Σπρώχνουμε προς τα μέσα το "δοντάκι" και ανοίγουμε την κάρτα μας.
7. Βάζουμε κόλλα στην κάθετη πλευρά.
8. Κολλάμε το θέμα μας!
9. Γράφουμε τις ευχές μας και έχουμε έτοιμη την καρτούλα μας!  


  Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε κι εμείς οι μεγαλύτεροι να φτιάξουμε τέτοιου είδους κάρτες για γνωστούς, συγγενείς και φίλους ή απλά για να στολίσουμε το σπίτι! Την κάρτα με τον χιονάνθρωπο την είχα φτιάξει στο πλαίσιο του μαθήματος "Εικαστικά Ι" στο Παιδαγωγικό. Γίνεται με τον ίδιο τρόπο, απλά με περισσότερα "δοντάκια" διαφορετικών διαστάσεων, ανάλογα με τι θέλουμε να κολλήσουμε σε αυτά.


 Με τετράγωνα χαρτονάκια μπορούμε να στηρίξουμε ζωγραφιές και σε άλλα σημεία της κάρτας ;-)

 Χρησιμοποιήστε και έτοιμες ζωγραφιές από περιοδικά ή παλιές κάρτες του εμπορίου που είχατε κρατήσει!

Και η κάρτα που έφτιαξε η μαμά μου με σπιτάκια από χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος!

Μαζέψτε τα υλικά και αρχίστε να φτιάχνετε τις φετινές κάρτες ευχών για τα αγαπημένα σας πρόσωπα! Καλές δημιουργίες! 

Αν θέλετε να φτιάξετε όμορφες, αλλά πιο απλές, χειροποίητες καρτούλες, δείτε την ανάρτηση Χριστουγεννιάτικες καρτούλες με πατρόν!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

     Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις ιδέες για τη διαχείριση της σχολικής τάξης, που έχω αναρτήσει ως τώρα. Ανάλογα με τους μαθητές που θα έχουμε, μπορούμε να εφαρμόσουμε κάποια από αυτές ή και συνδυασμό περισσότερων αν χρειαστεί. Ας τις θυμηθούμε!

Οι κανόνες της τάξης μας

        Μια χρονιά ζήτησα από τους μαθητές μου να σκεφτούν τα θετικά και τα αρνητικά της προηγούμενης χρονιάς και να προτείνουν τρόπους ώστε να κρατήσουμε για τη νέα χρονιά μόνο τα θετικά.   

Παιχνίδια γνωριμίας για το σχολείο

  Τις πρώτες μέρες κάθε καινούριας σχολικής χρονιάς και πριν μπούμε σε πρόγραμμα, αφιερώνουμε κάποιες ώρες για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά, να γνωριστούμε και να προσαρμοστούμε σιγά-σιγά στα νέα δεδομένα. Σ' αυτή την ανάρτηση, συγκεντρώσαμε τα παιχνίδια γνωριμίας που έχουμε δημοσιεύσει ως τώρα. Διαλέξτε ένα ή περισσότερα και συνδυάστε τα με δραστηριότητες συνεργασίας, που θα βρείτε εδώ , για ένα ευχάριστο ξεκίνημα!

Το "μπρελόκ" της Προπαίδειας!

     Τη συγκεκριμένη ιδέα την πήρα από μια δασκάλα, στη διάρκεια της πρακτικής μου σε σχολείο της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εrasmus. Είχε Β' δημοτικού και έπαιζε με τους μαθητές της ένα παιχνίδι με την προπαίδεια. Σε όποιον δυσκολευόταν, έδινε το "μπρελόκ" της προπαίδειας και του ζητούσε μέχρι να ξαναέρθει η σειρά του να μελετήσει την προπαίδεια ενός συγκεκριμένου αριθμού. Εμένα μου άρεσε η συγκεκριμένη παρουσίαση και το έφτιαξα για τη γωνιά των Μαθηματικών. Μπορούν να το παίρνουν και οι μαθητές που τους τυχαίνει η επανάληψη στην προπαίδεια στις  δραστηριότητες για τους γρήγορους !

Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Β

[ Η ανάρτηση θα ενημερώνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς]   Όπως και στην Πρώτη τάξη (βλ. Διαδραστικό τετράδιο: Η γραμματική της Α ), έτσι και στη Δευτέρα μελετάμε τη γραμματική μέσα από το διαδραστικό τετράδιο. Οι γραμματικοί κανόνες αποτυπώνονται με απλά λόγια, παραδείγματα και εικόνες, σε διαφορετικού χρώματος χαρτάκια. Αυτά τα χαρτάκια τα κολλάμε στο τετράδιο γλώσσας. Κάτω ή δίπλα από αυτά, κάνουμε σύντομες ασκήσεις εμπέδωσης του κανόνα που μελετάμε.  Στην πορεία, θα ενημερώνουμε το αρχείο, με σκοπό να το έχουμε ολοκληρώσει ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Βραχιολάκια για το Μάρτη!

Όξω Κουτσοφλέβαρε,  να 'ρθει ο Μάρτης με χαρά και με πολλά λουλούδια (επιτέλους!) Για να υποδεχτούμε τον πρώτο μήνα της άνοιξης, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε βραχιολάκια με κόκκινες και λευκές κλωστές, τα γνωστά μας "μαρτάκια". Σύμφωνα με την παράδοση, για να προστατευτούν από τον ήλιο του Μάρτη, οι άνθρωποι έφτιαχναν βραχιολάκια από κόκκινη, λευκή ή και χρυσή κλωστή στριμμένη που είχαν δέσει την προηγούμενη νύχτα σε μια τριανταφυλλιά για να τη δουν τ' αστέρια.